MENÜ
 • Összkép – Kedvenc sorozataink

  Összegyűjtöttük a szerkesztőség kedvenc sorozatait.

  Így vizsgaidőszak idején a legnagyobb jutalom lehet két tétel közben egy kellemes sorozatnak egy-egy epizódja, a végén pedig frenetikus élmény végignézni egy frissen felfedezett csodát. Nos, összegyűjtöttük nektek szerkesztőségünk kedvenc sorozatait. Van egy érzésünk, hogy ez nem az első rész lesz…


  Damages – A hatalom hálójában (losonczy)

  Minden bizonnyal a televízióban valaha látott legjobb ügyvédes drámáról van szó, ha a Damages (A hatalom hálójában) szóba kerül. A történet szerint a jogi egyetemen frissen végzett Ellen Parsons visszautasíthatatlan állásajánlatot kap, azonban már az állásinterjú előtt figyelmeztetik, hogy vigyázzon a rutinos, szakmájában vérprofinak számító, alkalmazottaival hideg kegyetlenséggel bánó Patty Hewesszal. Ellen mégis elvállalja a munkát, megkezdődik a nagy hírverést kiváltó per megtervezése, s közben a két nő egyre inkább kiismeri egymást, azt a rengeteg érdekszövedéket, titkot, tragédiát és kegyetlenséget, mely a háttérben fészkel. Ellen pedig saját kárán tanulja meg, hogy a karrier gyakran súlyos áldozatokat követel. Feszült dráma, ravasz párbeszédek, fordulatok és a legjobb thrillerek hagyományai jellemzik a sorozatot. A Damages szerkezete is nagy visszhangot keltett öt évvel ezelőtti indulásakor: keveredik benne a múlt, a jelen és a jövő, egyfajta megtört struktúrát hozva létre, hogy az utolsó részre minden mozaik a helyére kerüljön. Végül csak annyi dolgunk marad, hogy a döbbenetből felocsúdva, elkezdjük a következő évadot.

  Modern Family – Modern család (waliduda)

  Elöljáróban csak annyit, hogy a Jóbarátok tíz éven át tartó gyönyöre óta nem nevettem annyit, mint az idén negyedik évadát élő Modern családon. Címéből könnyű kitalálni, hogy a sorozat egy családról szól. Ez azonban minden, csak az nem, amit megszokhattunk a saját kis magyar világunkban, vagy akár csak a legtöbb filmben, sorozatban. Adott Jay, az Egy rém rendes családból már ismerős családfő, aki válása és a férfiklimax becsöngetése után elvett egy mutatós, combos-bögyös, feleannyi idős kolumbiai nőt, aki persze hozta magával a kapcsolatba az átlagnál intelligensebb és húsosabb, kamaszodó fiát. Jay-nek előző feleségétől persze már van két gyereke. Egyikük Mitchell, aki párjával, Cameronnal együtt talán a modern családok közül is a legmodernebbik és éppen hogy csak örökbe fogadtak egy vietnámi kislányt, Lilyt, valamint nővére Claire, aki férjével, az örök tini Phillel és három kölykükkel első pillantásra hozza a tipikus családmodellt, ezzel párhuzamosan azonban kitűnő tükröt is tartanak a mai gyerekek és szüleik elé. A Modern család párját ritkító darabja a családi sorozatoknak, mindennapi élethelyzetekkel, hangosan nevetős jelenetekkel, szerethető, egyszerű figurákkal. Vacsora mellé, tanulás helyett, vagy éppen lefekvéshez kitűnő választás egy-egy húsz perces rész.

  GLEE – Sztárok leszünk! (jakus)

  Nem olyan régen kattantam rá a GLEE – Sztárok leszünk! című sorozatra. Itthon csak egyetlen évadot adtak le, de annyira megtetszett, hogy azonnal végignéztem teljes hosszában angolul. Ez az egyetlen széria, aminek nézése közben teljesen kikapcsol az agyam. Szép, fiatal színészek, semmi gyilkosság, semmi szenvedés, viszont annál több szuper betétdal és táncos jelenet. Sokszereplős cselekménye miatt a tartalmát nehéz lenne összefoglalni, de olyan mintha egy többévados musicalt néznél, fantasztikus! Egyetlen baj van vele, hogy mindig elszomorodok, nekem miért nincs szép énekhangom.

  Friends – Jóbarátok (istók)

  A Jóbarátok az a sorozat, amelynek részeit a legtöbbször (minimum háromszor) láttam már, de még most sem tudom elkapcsolni, ha valamelyik csatornán belebotlok. A világ legjobb vígjátéksorozata, ami tíz év alatt 238 epizóddal nevettetett meg mindenkit. Mi is olyan barátokat szerettünk volna magunknak, mint Rachel, Monica, Phoebe, Ross, Chandler és Joey. Azóta sem sikerült egyetlen sorozatnak sem ilyen szimpatikus és vicces baráti társaságot összehozni, pedig sokan megpróbálták. Kár, hogy nem hallunk már újabb dalokat Phoebe-től és nem láthatjuk többet kövéren Monicát. Nagyon hiányoznak a Central Perkben töltött idők és a hat jó barát…

  Six Feet Under – Sírhant Művek (kanicsár)

  Ha életem eddigi vizuális és drámai élményeit nézem, melyeket bármilyen filmalkotás adhatott, azt hiszem hogy a Sírhant művek öt évada nyújtotta számomra a legtöbbet. A temetkezési vállalkozást vezető, enyhén abnormálisan működő család mindegyik karaktere el tudott volna vinni a hátán akár egy egész sorozatot, kezdve az egész életen átélt magánytól szenvedő háromgyermekes friss özvegytől, a melegségével küzdő preparáló fiún keresztül Brendáig, aki azzal, hogy az első évadban még egy szakadt lotyó egy furcsa testvérszerelemmel a vállán az ötödik évadra pedig már egy kétgyermekes példás anya, talán a sorozatok történelmének legnagyobb és legjobban levezetett személyiségfejlődésén ment keresztül. A Sírhant művek tele van abszurd humorral,drámával, szívfájdalommal és kincset érő színészi alakításokkal. Azt pedig már csak zárójelben említem meg, hogy az egész sorozat utolsó részének tíz perce egy olyan filmalkotás egy olyan üzenettel, ami maga a tiszta művészet – és élet.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon