MENÜ
 • Összkép – Kedvenc sorozataink II.

  Elérkeztünk a második körhöz!

  Miután kiderült, hogy szerkesztőségünk tagjai erősen sorozatfüggők, nem hagyhattuk, hogy bármelyik kedvenc ne legyen megemlítve, így íme második összeállításunk! Az elsőt elolvashatjátok itt!

  Agymenők – The Big Bang Theory (waliduda)

  Adott négy, az Amerikai Egyesült Államok nyugati partján élő fiatalember, akik hús-vér nőt csak akkor látnak, ha a World of Warcraft avatarjuk belebotlik egybe. A hatodik évadát élő sorozat főszereplői a lakótársak, Sheldon és Leonard, valamint két barátjuk, az indiai származású Raj, aki képtelen jó csajok társaságában megszólalni, valamint Howard, a zsidó származású nőcsábász, aki még mindig az anyjával él és négyejük közül egyedül neki nincs doktorija. Életük akkor vesz kanyart, amikor egyszer csak a Leonardékkal szomszédos lakásba beköltözik a szőke lány, Penny. Penny, aki színésznői álmait dédelgetve költözött a nagyvárosba, de egyelőre megrekedt a Sajttorta Gyárban, fogalma sincs a kvantumfizikáról és Nebraskából jött, ahol jelzésszerűen rálövünk arra a lányra, aki flörtöl a pasinkkal.
  A srácok igazi geekek, nerdök, vagy ahogy tetszik. De ebben minden benne van. A mindennapi embernek talán még sokkoló is tud lenni, mikre indulnak be, de valahol, egy kicsit mélyen mindannyian magunkra ismerünk bennük, hiszen kinek nem esik jól olykor órákon át játszani a számítógépen, vagy egy huzamban végignéznie a kedvenc sorozata következő évadát?

  Űrbalekok – 3rd Rock From The Sun (bernhardt)

  Eredetileg sci-fi műfajába sorolandó, de semmi köze hozzá. Egyszerű vígjáték, leginkább lapos és unalmas poénokkal. Főként az „Egy rém rendes családhoz” hasonlítható, a jelenetek felépítése és a cselekmény szinte ugyanaz. Jellemzően nincsenek előítéletek, nincsen rasszizmus az egyes epizódokban, lefekvés előtti tökéletes altató sorozat. Mivel a kilencvenes évek sikersorozatáról van szó, semmiképp nem ajánlott azon nézőknek, akik nagy csattanókra és fullasztó nevetésre számítanak. A történet embereknek látszó földönkívüli lényekről szól, akik a földi életet tanulmányozzák. Leginkább azért szeretem ezt a sorozatot, mert a naiv idegeneken élcelődik, akiket teljesen megdöbbentenek mindennapjaink, viszont később ráébrednek hogy nincs is az emberi létnél jobb. Néha én is ilyen naiv idegennek érzem magam, és szeretek nevetni nyomorúságomban, majd ráeszmélni hogy a helyzetem nem is olyan borzasztó.

  Breaking Bad (budai)

  Egyáltalán nem nevezném szokványos rosszfiúkról, dílerekről és drogbárókról szóló sorozatnak, bár való igaz, a téma körülöttük forog. A történet sajátosságát azonban az adja, hogy két olyan karaktert hoz össze a sors, akikről talán a legelevenebb fantáziával megáldott írók is nehezen tudnák elképzelni, mit keresnek egymás mellett. Azt meg főként lehetetlenségnek tartaná bárki, hogy egy egyszerű középiskolai kémia tanár, aki ráadásul középkorú családapa, egyik legsuttyóbb volt diákjával az oldalán amfetamint kezdjen el főzni a sivatagban. A bonyodalmas események ugyanis ezzel veszik kezdetüket, és elhihetitek, e két szereplő összefogása nem csupán komikumot szül, de rengeteg drámát és akciót is. Betekintést nyerhetünk egy olyan világba, melyről talán fogalmunk sincs, mit rejt és hogyan működik. Aki pedig azt gondolná, hogy nem okozhat meglepetést, mert látott már többszáz hasonló filmet, annak főként ajánlom, ugyanis garantáltan kellemes csalódás lesz.

  Így jártam anyátokkal – How I Met Your Mother (jakus)

  Aki szerette a Jóbarátokat, az az Így jártam anyátokkal-t is imádni fogja, elég hasonló ugyanis a kettő: öt barátról szól, akik New Yorkban élik poénokban nem szerénykedő életüket. A cím jól összefoglalja a történet lényegét, azaz hogy az egyik főszereplő Ted (Josh Radnor), hogyan ismeri meg jövőbeli gyermekei anyját. A sorozat már a nyolcadik évad közepénél jár és még mindig nem tudjuk ki lett a szerencsés hölgy, szóval mindenki sejtheti, elég szövevényes a sztori és kicsit sem közelről indított. Furcsa, hogy Ted személye köré épülnek az epizódok, hiszen a többiek: Lily (Alyson Hannigan, az Amerikai piték Michelleje), Marshall (Jason Segel, akit az Ötéves jegyességben is láthattatok többek között), Robin (Cobie Smulders, a Bosszúállók egyik ügynöke) és Barney (Neil Patrick Harris, a legszimpatikusabb nőcsábász,aki privátban egyébként meleg) is éppen annyit, ha olykor nem többet ad a dolgok súlyába. A HIMYM vicces, fiatalos, modern sorozat, amit nemtől és beállítottságtól függetlenül mindenkinek ajánlok.

  The Killing (losonczy)

  Számomra ez volt az első olyan nyomozós sorozat, amelyet igazán közel éreztem magamhoz. Igazi dráma, igazi szereplők, igazi gyilkosság. A mindössze két évados történet egy fiatal lány, Rosie Larsen meggyilkolása körül forog, egyszerre követhetjük figyelemmel a nyomozók munkáját, ahogy lépésről lépésre kerülnek közelebb a kirakós megoldásához, egyszerre láthatjuk a halott lány széthulló családjának kálváriáját, és az ügyhöz kapcsolódó politikai manőverezést. Bámulatos alakításoknak lehetünk tanúi, talán a legemlékezetesebb a két nyomozópáros: a szétszórt, lelkileg valamiért törött, borzalmas anya és a korábban drogfüggő, laza, mégis nagyon törődő srác. Kettejük kapcsolata, interakciói, az apró rezdülések, melyekkel hatással vannak egymás életére meghatározó pillanatai a sorozatnak. Ugyancsak szívszorító látni, ahogy egy tragédia lassan darabjaira szakít egy családot, ahogy a legsötétebb titkokra derül fény a múltból, ahogy minden sérelem és botlás felszínre kerül. És a harmadik szál, a politika szemfényvesztő, képmutató világa, a maga kampányfőnökeivel, manipulációjával, köpönyegforgatásával is a képernyő elé szögez. Nem beszélve arról a huszonhat részről, huszonhat napról, melyek mindegyike nagy fordulatot tartogat, nem beszélve a nyomasztó hangulatról, az örökké esős Seattle-ről, és nem beszélve a döbbenetes megoldásról, illetve az utolsó percek egyik legmeghatóbb jelenetéről. Itt nincsenek CSI-ba illő látványos technikák, nincsenek képtelen tűzharcok, nincsenek a kalapból előrángatott befejezések, csak emberek vannak, motivációk és történetek. És egy valós gyilkossági ügy, melynek minden pillanata hátborzongatóan tökéletes.

  American Horror Story  (kanicsár)

  Ryan Murphy sorozata eddig két évadot élt meg, de azokban annyi megdöbbentő fordulat,eszméletlen szereplő és eszméletlen sztorivezetés volt, mint amennyi sok sorozat öt évadában összesen. Az American Horror Stoy a klisés amerikai horrorfilmek világát dolgozza fel egyáltalán nem klisés módon, új értelmet adva a kísértetábrázolásnak, az ufóknak, sőt, még az apácáknak is. Az első évadban bemutatott kísértetház és az abba költöző család még leginkább arra hajaz, hogy minél többször kapjunk a szívünkhöz, míg a második, hatvanas években, egy katolikus őrültekházában játszódó évad inkább a hihetetlen jól kitalált történettel, háttérbeli kapcsolatokkal, drámai fordulatokkal és a legkomplexebb jellemfejlődéseken áteső karakterekkel szórakoztatja a nézőket. A stáblista tagjai szinte egytől-egyik megérdemelnék az Oscar-díjat. Ennek bizonyítására nem is kell más nevet felhoznunk, mint Jessica Lange legendás színésznőjét, aki mellesleg két aranyszobrocskával a kezében vállalt az első évadban mellék, a második évadban pedig Jude Nővérként főszerepet. Jó lesz már most elkezdeni nézni. Ez a sorozat minőségileg ugyanis vitathatatlanul történelmet ír.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon