MENÜ
 • Összkép – Kedvenc magyar városaink

  Összeszedtünk néhány magyar várost, ami kihagyhatatlan mindenki számára!

  Szerkesztőségünk most valóban olyan volt mint sok-sok mozaikdarab, hiszen kedvenc városainkat összeszedve nagyjából ki tudtuk rakni egész Magyarország térképét. Nézzük, hogy hova is kell elutazni, ha belföldön szeretnénk lazítani!

  Eger – Réka

  A város neve hallatán legtöbbünknek az egri borok ugranak be rögtön, és meg kell hagyni, jogosan. A város ugyanis büszke lehet borkultúrájára és a szépasszonyvölgyi pincészetekre. A völgy egyébként nem csupán borkóstolásra alkalmas helyszín, hanem hozzájárul a hangulatos nyári estékhez is. Lehet itt piknikezni, sétálgatni, buli előtt alapozni – valószínűleg a fiatalság nagy része éppen ezért látogat el arra napi szinten. Amit az arra látogatóknak  – ezen kívül persze –  feltétlen meg kell nézniük az a város főterén elhelyezkedő Dobó tér Dobó István szobrával, az Érsekkert, a bazilika, illetve a Gárdonyi regényéből már jól ismert egri vár romjai. A városnézést szerencsére egy sétakocsikázás keretén belül is le lehet tudni, mindössze párszáz forintért.

  Győr – Ádám

  Bár Győrről szinte mindenkinek csak az Audi juthat eszébe, Magyarország egyik legnagyobb történelemmel rendelkező városa természetesen ennél sokkal többet rejt magában. Győrt szokás a vizek városának is nevezni az itt folyó Duna, Moson és Rába miatt, de mivel ezek a folyók találkoznak is, a Találkozások városa címet is kiérdemelte a város. A folyók nem csak Győr “beceneve” miatt fontosak a város számára, hiszen a történelemben éppen miattuk telepedtek le a rómaiak, megalapítva Arrabona városát, illetve a későbbi korszakokban a hajózás miatt Győr fontos kereskedelmi központ lett, gazdaggá téve a várost. Ennek a szerencsés múltnak köszönhetően Győr többségében teljesen felújított és restaurált barokk épületei – melyek macskaköves utcáin sétálva a nyugalom és harmónia világában találhatjuk magukat – máig büszkén mutatják, hogy a belváros lakói jómódúak voltak, erre a gazdasági virágzásra pedig jó példák még az utcákat borító autentikus cégérek is, melyek Győr fontos sajátosságai. Ha Győrben jártok mindenképpen kötelező meglátogatni a nemrég teljes egészében felújított Széchenyi teret, mely máig őrzi magán a barokk jellegzetességeket, de közben az óránkénti zenés szökőkút-show-val és a teret körülvevő megannyi kávézóval és étteremmel mégis a modernizáció jeleit mutatja. Érdemes megnézni a Bazilikát, mely Apor Vilmos testét és Szent László koponyájának egy darabját őrzi, a mellette lévő ezeréves kápolna maradványait, a romantikus Radó-szigetet, a győri várat és püspökséget és persze kötelező megkóstolni a Győr jelképévé vált Velencei álmot is, ami 2004-ben hivatalosan is a világ legfinomabb fagylaltja lett. Ha szórakozni akarunk, Győr mindig tele van kiállításokkal, továbbá a Győri Nemzeti színház legbüszkébb kincse a világhírű Győri Balett, a megannyi klubról nem is beszélve, melyek – egyetemi város lévén – minél több fiatalnak próbálnak megfelelni különböző zenei felhozatalaikkal.

  Balatonfüred – Gergő 

  Azért erre a városra esett a választásom, mert rengeteg nyári élményem kötődik hozzá, nyaralások, Öböl-átúszás, bőrig ázás, az első paradicsomos spagettim, és sörözés a mólón ülve. Másrészt Füred gyönyörű. Három remek stranddal büszkélkedhet, a századelőt idéző óvárosában még Blaha Lujza nyaralójában is megszállhatunk, nagyon sok jó étterembe, és barátságos pubba botolhatunk. A Balaton mellett futó sétányát nemrég újították fel, a nap bármelyik szakában hangulatos végigsétálni rajta, éjszaka akár a rózsalugasban is romantikázhatunk. A sétány folytatásán pedig a buliké a főszerep, sok koktélozó, két-három szórakozóhely, tematikus estek várják a nyaralókat. Nyáron mindig nagy a nyüzsgés, egy élénk, élettel teli városról van szó, ahol a partikat, de az andalító séták nyugalmát is megtalálhatjuk. Ráadásul itt kapható az ország legfinomabb fagyija!

  Budapest – Dóra

  Tősgyökeres budapestiként mi mást is választhattam volna kedvenc városomnak, mint a csodálatos fővárost! Sokaktól hallom, hogy Budapest túlságosan nyüzsgő, zajos, nincs megállás, és a többi és a többi… Na pont ez az, amit én imádok benne. El sem tudom képzelni, hogy ennyi impulzus és lehetőség nélkül éljek. Megszoktam, hogy mindig van hova menni, kimeríthetetlenek a szabadidős opciók. A gyönyörű századfordulós belváros, a csendes külvárosi részek, ahol fa áll az ablak előtt, a modern Duna menti épületek és Pest specialitása, a milliónyi romkocsma keveréke elképesztő variációt alkot. Olyat, amit talán egy másik európai nagyváros sem nyújt.

  Arról nem is beszélve, hogy mennyire gyönyörű a Duna két partján elterülő város. Mikor megkérdezi valaki, miért ragaszkodom ennyire az álláspontomhoz, miszerint el sem tudom képzelni, hogy máshol lakjak, számtalan példát tudnék felhozni, de egyetlen egy az, amibe még senki sem tudott belekötni. Mikor reggelente a körúton villamosozok – legyen az rohanós hétfő, vagy kótyagos ücsörgés egy buliból hazafelé a hajnali járaton – és a vagon áthalad valamelyik hídon, elszorul a szívem a látványtól, amint a napsugarak megvillannak a budai hegyek fáinak lombján és a Duna vizén. Ilyenkor mindig rájövök, hogy a BKV-n való bosszankodás vagy a rohanó kozmopolita életmód ellenére, illetve ha olykor be is telik a pohár, Budapest mégis olyan csodás, ahogy a régi dal tartja.

  Sopron – Anett

  Azt hiszem, aki járt már a Hűség városában, annak nem kell bemutatni, miért szeretjük Sopront. Amellett ugyanis, hogy itt van minden évben az ország egyik legkirályabb fesztiválja, ezer meg ezer okunk lehet arra, hogy itt szándékozzunk eltölteni néhány napot kikapcsolódás céljából. Ha kultúrára fájna a fogunk, mindig akad néhány olyan egyedülálló kiállítás, ami érdekelhet minket. Ha családdal jönnénk, akkor kirándulhatunk a közeli erdők bármelyikében, ahol több interaktív program is rendelkezésünkre áll. A Kalandpark, a számos kilátó és a gyönyörű panoráma mindenkinek elnyerheti tetszését, nem beszélve a történelmi belváros látnivalóiról. Ezen kívül, ha szórakozni vágyunk, szinte minden stílusban megtalálhatjuk a nekünk leginkább tetsző klubot vagy szórakozóhelyet, sőt, közben válogathatunk a méltán nevezetes borvidék egy-egy borászatának kínálatából és persze ne feledkezzünk el a Soproni sörről, mint helyi büszkeségről sem. A városban az a legjobb, hogy ha turistaként érkezünk, gyalogosan is eljuthatunk a legtöbb helyre, nem kell tehát órákig vándorolni egyik nevezetességtől a másikig. Sopronban mindenki könnyen megtalálhatja azt a programot vagy szórakozási lehetőséget, amely leginkább neki való, ráadásul olyan egyedülálló környezetben teheti ezt meg, amely még ebben a gyönyörű országban is majdhogynem egyedülálló.

  Székesfehérvár – Dani

  Ha meg kell nevezni egy várost Magyarországon, természetesen egyből a szülővárosom jut eszembe. Élni tökéletesen ideális. Fél úton van a két B, azaz Balaton és Budapest között. Nyáron gyorsan le lehet ugrani strandolni, év közben pedig könnyű a fővárosban tanuló egyetemista dolga, hiszen egy óra alatt, átszállás nélkül a kívánt desztinációnál van. Arról nem is beszélve, hogy azért mégis csak Székesfehérvár az a hely, ahol legelső királyainkat koronázták. Erről tanúskodik a Romkert, ami a réges-régi bazilika romjait őrzi, vagy az Országalma. Székesfehérvár szerethető város, mert élhető nagyságú, nem túlzsúfolt, tele bájos kávézókkal a Belvárosban.

  Szentendre – Gergő

  Leginkább azért döntöttem mellette, mert szintén sok kedves emlékem kötődik hozzá. Budapestről könnyen megközelíthető, akár hajóval is, a város pedig aranyos, macskaköves utcáival, templomaival, tipikus magyar árusaival remek látnivaló. Sok eldugott éttermet, múzeumot találhatunk utunk során, rengeteg a finom magyaros étel, melyet a Duna-parton sétálva emésztgethetünk. Ha már gasztronómia, egy híres lángost is kipróbálhatunk, ha erre járunk, és a cukrászdákban sem csalódtam még. Ha már unjuk Budapest nyüzsgését, forgalmát és stresszes rohanását, egy séta Szentendrében újra feltölthet minket.

  Esztergom – Dóra

  Budapest mellett Esztergom Magyarország második legszebb városa. Legalábbis az én szememben. A Dunakanyar legfelső városa történelmével és valami régi korból maradt hangulatával bennem mindig azt a benyomást kelti, mintha külföldön lennék. A folyó, a Bazilika, a gyönyörű belváros és száz számra megtalálható látnivalók bárkit elvarázsolnak, akit érdekelnek a hagyományok és vevő egy kis európai szintű kultúrára. A fővárosi zsongással szemben, Esztergom a maga királyi nyugalmával nyújtja a hasonló lehetőségeket és a felfedező hajlammal rendelkező turisták több nap alatt sem tudják végignézni azt a sok mindent, amit ez a fantasztikus város nyújt. Arról nem is beszélve, hogy mióta elkészült a Mária Valéria híd, fél-egyórás sétával akár a határt is átléphetjük és Szlovákiában találhatjuk magunkat.

  Ha valami oknál fogva egyszer várost kéne váltanom, biztosan Esztergomra voksolnék. Mind jellemében mind a külsőségeket tekintve is el tudnám képzelni otthonomnak. Azonban minimum egyszer, mindenkinek kötelező ellátogatnia ide.

  Szeged – Dani
  Az egyik nagy egyetemvárosként tartják számon. Én életemben csupán egyszer jártam Szegeden, de magával ragadott. Például marha jófej dolognak tartom, hogy rengeteg bolt kedvezményt kínál az ott tanuló diákoknak és persze egész ipar épült fel az ő szórakozási igényeik kielégítésére. A Nap is mindig valahogy fényesebben ragyog ott, mint a borúsabb Dunántúlon, ami mindig kiütközik a meteorológiai jelentésekben is.

  Pécs – Anett

  Az ország dél-nyugati részének egyértelműen legszebb környéke az a vidék, amely Pécs központjával együtt körülöleli azt a mesébe illő tájat, ahol egyértelműen a lehető legjobban lehet eltölteni időnket. Akár Pécs belvárosára gondolok, akár a közeli Harkány-Villány-Siklós területre, azonnal szinte honvágyam van, hiszen eszembe jut, hogy már majdnem egy éve nem kerekedtem fel, hogy újra részese lehessek annak a nyugodt, mégis pörgős kavalkádnak, amelynek otthont ad ez a gyönyörű város. A Széchenyi tér, a Csontváry-múzeum, a Király utca, a Bazilika, az egész belváros már önmagában felér egy kulturális aranylövéssel, így hát aki ilyesfajta – a szó jó értelmében vett – sokkra vágyik, ne habozzon ellátogatni ide. Nem beszélve a nagyszerű kirándulási lehetőségekről, és természetesen a borról. Villányban találhatóak ugyanis az ország legnevesebb borászainak pincészetei, borkedvelőknek tehát kötelező néhány napos kiruccanást tenni ebbe a kedves kisvárosba, ahol minden bizonnyal betekintést nyerhetünk a magyar borkultúra legnagyszerűbb felhozatalába.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon