MENÜ
 • Összkép – A szakítós dalaink

  Ha folynak a könnyek és szakad a szív...

  Bizony az élet velejárója a szívünk sorozatos szilánkokra törése – vagy mások szívének szilánkosra törése. És mit csinál az ember, ha vége a nagy szerelemnek? Valaki vidáman berúg és elmegy bulizni, valaki otthon nyúl a pohárhoz és a plafont nézve siratja magát, valaki pedig óborzalmas mennyiségű ételt fal fel, hihetetlen mennyiségű cukortartalommal. És van, aki dalba folytja bánatát. Ez persze nem zárja ki a cigi-bor, esetleg a cigi-bor-csokoládé kombó lehetőségét. Kedvenc szakítós dalaink következnek:

  Garbage – Cup of Coffee (waliduda)

  Egy szakítás hangulata, ha az tényleg szerelem volt, csak borzalmas, szívet tépő, elmét szaggató lehet. A Garbage számának már az alapüteme tökéletesen átadja ezt az érzést. Folyamatosan ott a feszültség, amelyet az énekesnő Shirley Manson mély, búgó hangja sem old fel. Ha egyedülállóvá válásod miatt egyébként is önpusztító, esetleg önutáló hangulatban vagy, akkor a Cup of Coffee a te számod. Akinek jó az angolja és megérti a dalszöveget, sok örömet bizony abban sem fog találni. Benne van a szakítás kegyetlensége, a pillanat, ami után két ember idegenné válik, akik azelőtt oly sok boldog pillanatot töltöttek el együtt, most viszont csak magatehetetlenül elsétálnak a másik lakása előtt. És a haloványan pislákoló kis remény, hogy talán mégis felhív az a bizonyos…

  Lana Del Rey – Serial Killer (bernhardt)

  Igaz a cím nem összeegyeztethető személyemmel, magyarul ,,Sorozatgyilkos”. Bármikor ha kapcsolatomban mélypontot érzek, – mert első igazi kapcsolatom jelenleg is tart – ezt a számot szoktam hallgatni. A dalszöveg, a dallam kifejezi azt az idegőrlő állapotot amikor a másik elvesztését érzem. ,,Nem tudom abbahagyni, amit szeretek csinálni. Meggyilkolni a szerelmet az éjszaka, nézni őket elesni a harcban. Úgy gondolod szeretni fogsz még?” ,, Baby, egy szociopata vagyok, egy édes sorozatgyilkos, de csak azért mert szeretlek, túlságosan szeretlek.” Szerintem aki valaha is érezte az igazi szerelemet, tudja miért tükrözi ez a pár sor a reménytelen ember lelkiállapotát. Bízom benne, hogy a jövőben csak passióból fogom hallgatni “Lana Del Rey – Serial Killer” című szerzeményét.

  Justin Timberlake – Cry Me A River (budai)

  Nem rajongok a szakítós, sírós, melankolikus dalokért, mert ha egyszer véget ér valami, azon vagyok, hogy mielőbb túl legyek rajta, és biztosan nem fogok zenét hallgatva az okokon, miérteken agyalni. Kapcsolataim rendszerint nem túl békésen fejeződtek be, ezért Justin Cry Me A River című számát választanám, hisz ő sem megsiratja, sokkal inkább örökre eltemeti exét. A dal nagyjából arról szól, hogy nincs második esély, és bár nem helyes dolog bosszút állni, azért sokunknak jól esne így beolvasni volt párunknak, esetleg megmutatni, hogy nélküle is megy tovább az élet. Meg persze az önbizalomnak is jót tesz, ha a másik könyörög nekünk és nem fordítva. Nemet mondani ilyen helyzetben pedig egyik legszebb dolog az életben!

  Bruno Mars: Grenade (jakus)

  A hosszú kapcsolatok híveként, relatív ritkán ér szakítás, ám a legutóbbi környékén jött ki ez a dal. Bruno Mars édes-bús hangja, a dal „világba ordítom, hogy mennyire fáj” hangulata rengeteg zokogós percen segített át. Ha esetleg valaki nem tud jól angolul, a dalszöveget pár átolvasás után is remekül lehet sikítva, üvöltve énekelni, megszabadulva a belülről feszítő szerelmi kíntól. Gyönyörű dal, frenetikus énekhang és – amennyiben látunk a könnyektől – elgondolkodtató klip. Minden adott egy bánatűző, utolsó (és utolsó utáni) szomorkodáshoz, a szám végére pedig újra erőt is vehetünk magunkon, annyira lendületes és magával ragadó a dallam.

  Péterfy Bori & Love Band – After Hours (kanicsár)

  Bár sokat gondolkodtam azon, hogy az Everything But The Gril Missing című dalát írjam, végül eszembe jutott, hogy itt az ideje egy magyar csemegével előállni. A mainstream zenét könnyen tudom tesztelni, hogy minőségi-e vagy sem – életem egyik legkedvesebb barátja minden porcikájával megveti a “lakossági zenét” így ha még ő is elismer valamit, az már igencsak felső szinteken mozog. Egyszer erről a dalról pedig még novellát is írt. Ez a dal pedig nem más mint az egykori Krétakörben, Péterfy Bori szájából elhangzó After Hours, amit aztán a Péterfy Bori &Love Band is felvett, elérhetővé téve a rajongók számára az interneten. Az After Hours dalszövege a legszebb és legreménytelenebb szerelmet dolgozza fel, szereplővé téve Budapestet, a BKV-t, a kapucsengőt, az oxitocint és persze a könnyen elröppenő boldogságot, mámort, az élet kegyetlen igazságtalanságait és a mérhetetlen szomorúságot. Zeneileg is a mélyekbe taszít a dal, amit teljes mellszélességgel merek a magyar zenekultúra egyik kiemelkedő termékének nevezni. Mert ilyen igaz dolgok csupán ennyi percben borzalmasan ritkán hangzanak el…

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon