MENÜ
 • Oscar 2012 – Ki fog nyerni?

  Ki fog nyerni? Kinek kellene? Már bizonyárra sokan elgondolkodtatokk ezen. Most mi is megpróbálunk olvasni a tealevelekből, hogy megjósoljuk a ma éjszaka kihirdetésre kerülő legfontosabb nyerteseket.
  Legjobb film
  Azokután, hogy nagyjából az összes fontos díjat megnyerte már – köztük a producerek szövetségéét és a rendezőkét is -, A némafilmes, vagyis a francia finanszírozású, Los Angelesben forgatott film májusi debütálása óta Cannesban rettegésben tartja a többi mozit. Most pedig 83 év után az első némafilm, tizennyolc év után pedig az első fekete-fehér film lehet, amely Oscart nyer.

  Legjobb rendező

  Eddig talán alig páran hallottak a franciákon kívül Michel Hazanaviciusról, mérsékelt európai sikere ellenére az OSS 117 című kémparódia-sorozattal. Aztán a 44 éves szerző Cannes-ban mindent megváltoztatott. Vicces és megindító filmjével széles körben nagy sikert ért el, miután megtisztelte a régi filmek világát. Azzal pedig, hogy a rendezők szövetségének díját elnyerte, elég nagy esélye van, hiszen ők azok, akik pontosan 57 alkalommal eltalálták 63 év alatt a nyertesek nevét.

  Legjobb férfi főszereplő

  Sármos és vidám alakításával A némafilmes sztárja, Jean Dujardint méltán nevezik a francia Clooney-nak, most pedig az eredetivel kell harcbaszállnia. Mindketten nyertek már Golden Globe-ot, mivel Dujardin a vígjáték/musical kategória nyertese lett. Azóta megnyerte már a filmszínészek díját, mely az utóbbi hét évben egyenes út volt az Oscarhoz, egy BAFTÁ-t is hazavihetett, így jó úton halad az Akadémia szobrának megszerzéséhez.

  Legjobb női főszereplő
  Vajon A segítség Viola Davis-ének sikerült maga mögé utasítania Meryl Streepet? A Vaslady már kétkét fontos trófeát is elvitt előle, így még egy díjat sem vitt haza. Filmjét legjobb filmnek is jelölték, ellenben Meryl Streepével. A második színesbőrű színésznő lehet, aki a díjat hazaviszi, így történelmet írhatna. Két kisebb díjat már elvitt azonban Meryl elől, a SAG-ot, vagyis a filmszínészek díját és a BFCA kritikusainak díját.

  Ma éjszaka kiderül, hogy kik lesznek a valódi nyertesek. Ha élőben szeretnétek értesülni a díjazottakról, kövessetek minket, hiszen – mint szokásunk – mi elhozzuk nektek a legfrissebb információkat az Oscar gáláról.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon