MENÜ
 • Örökké csak pizzát és hamburgert enne a magyar

  A NetPincér nagyító alá vette a hazai ételrendelési szokásokat és összegyűjtötte nekünk friss kutatása legfontosabb eredményeit.

  Úgy tűnik mi magyarok legszívesebben állandóan pizzán és hamburgeren élnénk…

  A férfiak többször rendelnek? – Leggyakrabban a 18 és 45 év közötti korosztály rendel, de 65 év feletti korosztály is aktív ételrendelő közönségnek számít. Azt hihetnénk, a férfiak többször rendelnek, de a kutatásból kiderült, hogy a nők közel azonos számban teszik le a fakanalat és nyúlnak telefonjuk után.

  hamburger

  Számít az időjárás? – A legforgalmasabb időszak a hétvége, ilyenkor akár meg is duplázódhat a rendelések száma. De rossz idő esetén is látványosan megemelkednek a rendelésszámok. Ilyenkor az emberek nem szívesen mozdulnak ki otthonról, egyszerűbb ételt rendelni, mint megvenni a hozzávalókat, vagy elmenni egy étterembe. Az esős napokon ugyanúgy megnövekszik a rendelésszám, mint egy-egy nyári kánikula esetén.

  Honnan rendelünk? – Budapest, Pécs, Győr Debrecen. Ezek sorrendben a legnagyobb ételrendelő városok. Egyre többen használjuk a Netpincér applikációját, a rendelések 25%-a már most mobilról érkezik. A növekvő arányszám annak köszönhető, hogy nagyon egyszerűen, négy lépésben lehet rendelni több mint hatszáz étteremből.

  Győztes-e a magyar konyha? – A kutatásból kiderült, hogy ha ételrendelésről vagy szó, nem a hazai konyha remekeit választjuk legszívesebben, inkább olasz vagy amerikai ételeket részesítünk előnyben. A pizza abszolút favorit, érdekes módon a legnépszerűbb hawaii, margarita, sonka – gomba – kukorica és négy sajtos változat mellett a magyaros pizza is kedvelt választás.

  Desszerteknél viszont a magyarok a nyerők, a palacsinta foglalja el a dobogó első fokát, mögötte a somlói galuska érkezik másodiknak, az olasz tiramisu pedig csak a harmadik helyre fut be.

  Ajánló

  Ilyen volt az MTV VMA vörösszőnyege

  140 diákot támogatott a STRAND Fesztivál

  Martin Garrix legjobb barátja exkluzív interjút adott a Life-nak