MENÜ
 • Óriási fogyáson van túl a legkövérebb tacskó

  Látványos eredménye lett az egy évig tartó diétának és a rengeteg sétának. Így nyerte vissza régi formáját a világ leggömbölyűbb tacskója. Obie mintegy húsz kiló súlyfeleslegtől szabadult meg.

  Obie, az ötéves tacskó élete sokáig volt veszélyben, mivel az eb majdnem harmincöt kilót nyomott! Ám új gazdájának, a portlandi Nora Vanattának köszönhetően megmenekült, egy év alatt több mint húsz kilót fogyott, és elevenebb, mint valaha.

  A világ legkövérebb tacskójaként számon tartott Obie 2012-ben még azért került a figyelem középpontjába, mert előző tulajdonosa majdnem halálra etette. A kutyus nagy fogyását a facebookozók is végigkövethették, mivel új gazdija az átalakulás minden pillanatát közzétette a közösségi oldalon.

  gomboc

  Ilyen volt…

  Vanatta fogyókúrás étrenddel és vízterápiával karcsúsította az állatot, amely több műtéten is átesett, hogy eltüntessék a fogyás után maradt megnyúlt bőrét. Obie kitartásáról és akaraterejéről szuperlatívuszokban beszél Vanatta.

  tacsko

  …és ilyen lett

  “Nagysze­rű volt együtt dolgozni vele, ugyanakkor nehéz is. Érthető, hogy a korábbi gazdái nem tudtak nemet mondani neki, amikor kérlelőn rájuk emelte a nagy barna szemét, és ételt kért. Szerencsére azonban maga Obie is elfogadta a kihívást, és örül, hogy visszanyerte az életét. Remélem, hogy a mi példánk inspiráló lesz más gazdák számára is, mert semmi sem lehetetlen” – nyilatkozta az egyetemen állattant tanuló Vanatta, aki azt is megígérte, nem enge­di, hogy a kutyus akár csak egyetlen dekát is visszahízzon.

  Még több állatos hírért kövess minket továbbra is. Ha eddig lemaradtál volna róla, mindenképp nézd meg eddigi legcukibb videónkat, amikor tigriskölyköket simogattunk, olvass a hős fókabébiről, aki kijátszotta a nagy fehér cápát, illetve az eltévedt kiscicákról, akik egy egész metróvonalat lebénítottak.

  (Forrás/kép: Daily Mail)

  Ajánló

  Ilyen volt az MTV VMA vörösszőnyege

  140 diákot támogatott a STRAND Fesztivál

  Martin Garrix legjobb barátja exkluzív interjút adott a Life-nak