MENÜ
 • Olimpia: Phelps minden idők legeredményesebb olimpiai úszója

  A magyar váltócsapat azonban nem tudott remekelni.

  A négyszer kétszáz méteres gyors váltó előtt a német csapat Paul Biedermannal igazán erősnek ígérkezett, azonban Lochte és Phelps az USA részéről szintén aggodalomra adhatott okot a legendás úszók ellenfeleinek. A kérdés az volt, hogy a francia kiválóság Agnel képes lesz-e megszorongatni az amerikai Phelps-t és csapatát. A magyar váltó csapat Kozma Dominikkal, Cseh Lacival, Bernek Péterrel és Kis Gergellyel állt rajthoz.

  Magyar részről Kozma kezdte a váltóúszást, az amerikaiak pedig Lochte-val indítottak. A klasszis óriásit úszott, részideje az első hosszon a világcsúcsnál is jobb volt. Egy testhossznyi előnyt úszott, míg Kozma Dominik csupán a nyolcadik volt. Lochte 1:17:52-es ideje fél másodperccel a világcsúcson belül volt. A váltás után az amerikaiakat az ausztrálok és a németek követték. Ekkor már világcsúcson kívül úsztak. A második körben Cseh Laci következett a mieink közül, de a nyolcadik helyet nem tudta szépíteni. Eközben a franciák és a németek kissé megszorongatták az amerikaiakat, akik a féltávnál mégis megőrizték a németek és az ausztrálok előtt vezetésüket.

  Az amerikaiak a harmadik körre óriási fölényben úszhattak, nálunk pedig Bernek Péter próbálta behozni ellenfeleit. A magyar váltó fáradtnak tűnt, a végén Kis Gergő sem tudott szépíteni. Az amerikaiaknál Phelps úszhatott utolsóként, elképesztő, majdnem három másodperces előnnyel ellenfelei előtt. A második helyért azonban szoros csata alakult ki a németek az ausztrálok és a kínaiak között. Végül az USA könnyedén szerzi meg az aranyat. Ezzel Phelps minden idők legeredményesebb olimpiai úszója, mivel tizenkilenc érmet tudhat magáénak.

  Másodikként a franciák értek célba, őket a kínaiak követték.

  A magyar váltócsapat nyolcadik helyezést ért el, 7:13:66-os idővel, mely két másodperccel marad el délelőtti idejüktől.

   

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon