MENÜ
 • Olimpia: Kizárhatják az algériai futót?

  A futó és edzője szerint térdsérülés, az Olimpiai Bizottság szerint puszta taktikázás miatt állt ki Makhloufi fél kör után.

  Nem küzdött becsülettel, ezért zárták ki az 1500 méteres futás egyik legnagyobb favoritjának tartott Taoufik Makhloufi-t. A sportoló hétfőn be is jutott az 1500 méteres verseny elődöntőjébe, azonban mivel a szabály szerint legkésőbb a verseny előtti 24 óráig lehet visszamondani a nevezést, – amit elmulasztott megtenni -,  indulnia kellett nem sokkal később a 800méteres távon is.

  Természetesen nem akarta túlságosan megterhelni magát, mivel inkább a favorit 1500-as döntőbe kerülésére igyekezett spórolni energiáját. A futó a 800 méteres verseny legelején is inkább csak kocogott, mint futott, majd fél kör után fel is adta a küzdelmet. A bírák többször visszanézték a felvételt és úgy döntöttek, mivel a férfi nem próbálkozott egyáltalán, megsértette a játék alapelvét, így kizárással sújtották. Ez természetesen azt is jelenti, hogy nem léphet pályára a favorizált 1500 méteres döntőben.

  Az edző fellebbezett, mondva, hogy még a korábbi negyeddöntőn szerzett térdsérülés miatt nem volt képes Makhloufi megfelelően futni, ráadásul szerinte a balesetkor jelentették is azt, így a bizottság tudtában volt annak, hogy nem lesz képes megfelelően végigfutni a távot.

  Egyelőre tehát bizonytalan az algériai futó sorsa, akinek orvosi vizsgálatokkal kell igazolni sérülését, máskülönben nem vonják vissza a kizárást és búcsúznia kell az Olimpiától.

   

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon