MENÜ
 • Olaszország, a tökéletes csizma (2. rész)

  Korábban a legfontosabb észak-olaszországi városokról olvashattatok, most egy kicsit délebbi úti célokkal is megismerkedhettek.

  Előzőleg Velencéről, Firenzéről, Milánóról és sok más érdekességről írtunk, most azonban déli célpontokról találhattok értékes információkat. Olaszország valóban lélegzetelállítóan gazdag hely, így kettő cikk is nagyon kevés ahhoz, hogy minden látnivalót és érdekességet meg lehessen osztani a világgal.

  Észak-Olaszországra visszatérve, itt találhatóak az olcsóbb fiatalokat megcélzó nyaralóhelyek. A tengerparti városok rengetek szórakozási lehetőséget kínálnak, a magyar fiatalok körében is ez az egyik legnépszerűbb célpont. Bibione hatalmas szállodáival, rengeteg bárral és igényes tengerparttal várja a pihenni vágyókat. Az egész város kifejezetten a fiatalok szórakoztatására épít, de ettől függetlenül egyes részei ideálisak családok számára is. Különböző kalandparkok, csúszdaparkok és sportolási lehetőségek próbálják fokozni a hangulatot.

  Közép-Olaszország legfontosabb városa az olasz főváros, Róma. Nincs olyan ember a világon aki ne hallott volna a Colosseumról, a Vatikánról, vagy aki nem ismerné a Panteon jellegzetes befejezetlen kupoláját. Rómában elkerülhetetlen a sorbaállás, több óra hosszú várakozásra is fel kell készülnie az odalátogató idegeneknek, a biztos bejutás érdekében már nyitás előtt érdemes felkeresni a látnivalókat. A kellemetlen embertömeg hétvégente és a Pápa érkezésekor csak fokozódik, ilyenkor érdemesebb más olasz városokat megtekinteni.

  Róma legjellegzetesebb része a Vatikán, ami önálló városállam. Aki a Vatikánba látogat rengetek látnivalót talál. Mind közül legérdekesebb a Sixtus-Kápolna és a Szent Péter Bazilika. Mindkettő épületben megtalálhatóak a híres Michelangelo munkái, a Sixtus-Kápolna freskóit a világ leglenyűgözőbb képzőművészeti alkotásaként tartják számon, a Bazilika kupolája meghatározó része Róma látképének. A városállam teljes egészében egy építészeti remekmű. A Szent Péter téren az épületek optikai csalódást eredményeznek, mindez Bernini terveinek köszönhető.

  Róma után, Nápolyba is érdemes ellátogatni. Nápolyt a pizza szülőföldjeként is emlegetik, a lélegzetelállító kikötőváros szépségén túl, a környező látnivalókat is érdemes megnézni. A Vezúv szépsége, Pompei romjai, Sorrento-félsziget mind-mind felejthetetlen élményeket nyújtanak nyaralásunk során.

  Bari hatalmas ókori városa, fehér homokú és sziklás partszakaszaival egyaránt varázslatos. Az idelátogató emberek egyszerre élvezhetik a tenger és a történelem adta élményeket. Saját repülőtérrel rendelkezik, ahová több fapados társaság is repül, így kifejezetten kedvező jegyeket lehet találni, azonban a szállás és a programok népszerűségéből adódóan magasabb árban vannak.

  Capri szigetét nem véletlenül nevezik Európa legszebb helyének. Bár tengerpartja javarészt sziklás, de ennek ellenére is remek fürdőzőhelyei vannak. A hegyi túrák szerelmesei és az olasz kisvárosok hangulatára vágyó turisták egy percig sem lesznek csalódottak. Számos római kori villa romjait lehet megtekinteni, de a sziget körbehajózása is csodálatos látvánnyal gazdagítja a nyaralást.

  Legdélebbi részén Szicília nyűgöz le mindenkit, igaz utóbbi időben a maffia és szemétbotrányoktól volt hangos a sajtó, de ez senki kedvét ne szegje. A borvidékek és a végtelen tengerpart páratlan élményt nyújt. Észak-Olaszország után, itt élvezhetőek leginkább a kulináris élmények.

  Remélem rövid írásaimmal sikerült meghozni a kedveteket “a tökéletes csizmához”, és rengeteg élményt sikerült akár itt, akár máshol átélnetek a világban a nyár folyamán.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon