MENÜ
 • Nyomtasson három dimenzióban!

  A budapesti Design Terminálban interaktív bemutatók, háromdimenziós nyomtatással készült tárgyakat felvonultató kiállítás, tervezés, arcszkenner és szakmai előadások is várják az érdeklődőket.

  A 2B 3D – Budapest 3D Printing Days című rendezvénysorozaton keddtől vasárnapig látogatható.

  A rendezvényre több magyarországi cég hozza el eszközeit és működés közben ismerteti meg az érdeklődőkkel a technológiát. A szakmai workshopokon a háromdimenziós nyomtatás eljárásáról, valamint a nyomtatás elterjedésének várható technológiai, kulturális, társadalmi, jogi és gazdasági hatásairól lesz szó.

  Az egyre népszerűbb és gyorsan fejlődő, eredetileg prototípusgyártásban használt technológiát ma már több területen is alkalmazzák. Elterjedt a formatervezés, a hadügy, a művészet és az orvostudomány területén is. A programsorozatot úgy állították össze, hogy minden nap más területek mutatkozzanak be. Szerdán az orvostudomány, csütörtökön és vasárnap a kreatív területek, pénteken az üzleti szféra, szombaton az iparban hasznosított háromdimenziós nyomtatási technológia, annak újításai és jövőbeni felhasználása kerül terítékre.

  A hagyományos gyártási technológiákkal szemben a 3D nyomtató fokozatosan, rétegekből építi fel a kívánt tárgyat. A módszer legnagyobb előnye, hogy szinte minden formát vagy geometriai testet elő tud állítani. Háromdimenziós nyomtatással készült már fegyver, autó, emberi szerv, ruha és étel is” – sorolta Szabó Linda, a Design Terminál sajtófelelőse.

  Hozzátette, hogy első alkalommal rendeznek Magyarországon olyan rendezvénysorozatot, amely a 3D-s nyomtatás technológiájával foglalkozik.

  A háromdimenziós technológiával működő nyomtatókat például a műszaki egyetem laboratóriumában vagy magáncégeknél használták eddig, az eszközök nem voltak bárki számára elérhetők .”

  Itt érhető el az esemény Facebook-oldala.

  Forrás: MTI

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon