MENÜ
 • Nyitott Szállodák Éjszakája

  Felfedi évszázados titkait a Gellért és az Astoria

  Ki gondolná, hogy egy, a szállodát a Rudas és Rácz fürdővel összekötő alagút, és egy 2 millió éves barlang is meghúzódik a Danubius Hotel Gellért alatt? És hogy a 100 éves, muzeális Danubius Hotel Astoria a műkincsek tárháza? Ezeket – és megannyi más titkot is – megtudhatunk június 21-én, a Múzeumok Éjszakája programsorozathoz csatlakozó Nyitott Szállodák Éjszakáján.

  Hotel Gellert 05

  Danubius Hotel Gellért

  Egyedülálló kezdeményezéssel rukkolt elő Budapest két leghíresebb szállodája, a Danubius szállodalánc két zászlóshajója, a Gellért és az idén 100 éves Astoria. A Múzeumok Éjszakájához csatlakozva e két patinás hotel is kitárja kapuit a nagyközönség előtt, bemutatva az évszázados falak rejtette titkokat. Megtudhatjuk, hol töltötte budapesti éjszakáit Nixon elnök, vagy Yehudi Menuhin, hol élt huzamosabb ideig Páger Antal, vagy Krúdy Gyula, milyen műkincseket rejt az Astoria, és hogy a Gellért alatt megbújik a Szüzek Barlangja.

  astoria

  Danubius Hotel Astoria

  Mindkét hotel változatos programokkal is készül a Múzeumok Éjszakája eseménysorozatához csatlakozva. A százéves, regényes Astoria, a Belváros ikonikus szállodája kiállításokkal, MÁV Szimfonikusok koncerttel és az Osztrák-Magyar Monarchia ételeivel tárja ki kapuit. A magyar történelem során többször főszerepet játszó Astoria épülete maga is muzeális. Enteriőrjében, utánozhatatlan hangulatában a 100 év alatti számos felújítás után is megőrizte egyediségét, különleges atmoszféráját. A márványborítású falak és a műkincsek az Astoria évszázadáról mesélnek a Múzeumok Éjszakáján. A Café Astoria Restaurant pedig századfordulós büfékínálatot ígér az Osztrák-Magyar Monarchia ételeiből. Érvényes Múzeumok Éjszakája karszalaggal plusz 1990 Ft-ért kínálja az Astoria étterme a gasztro-kulturális fogásokat.

  A Gellért Oldtimerek Éjszakájával várja a látogatókat. A X. Budapest Classic Grand Prix 100 oldtimer autójának befutója és kivételes kiállítása, a Marilyn Monroe és Elvis Presley show Nyertes Zsuzsa sztárfellépővel, a kizárólag a Múzeumok Éjszakájára megnyíló, a szálloda alatt megbúvó kétmillió éves Szüzek Barlangja és a Gellért Kupolája szenzációs programsorozatot kínál. A rendkívüli kalandtúra során pedig láthatjuk majd hol töltötte éjszakáit megannyi híresség, király, államfő, művész: Nixon elnök, Habsburg Ottó, Yehudi Menuhin, Antony Quinn vagy akár Andrew Lloyd Webber.

  A két szálló között retro autóbusz szállítja a Nyitott Szállodák Éjszakájának színes programjaira azokat a látogatókat, akik karszalagjukat a Danubius Hotel Astoria, vagy a Danubius Hotel Gellért recepcióján veszik meg.

  Astoria

  2014. június 21. 18:00-24:00

  Program:

  Osztrák-Magyar Monarchia Hadtörténeti Egyenruha Kiállítás
  Astoria 100 kamara-kiállítás a szálloda történetéről
  A MÁV Szimfonikusok koncertje 12 vonós közreműködésével

  Gellért

  2014. június 21. 16:00-24:00

  Program:

  A X, Budapest Classic Grand Prix 100 oldtimer versenyautójának befutója és kiállítása a Gellért Hotel előtt
  Marilyn Monroe és Elvis Presley show, sztárfellépő Nyertes Zsuzsa
  Rendkívüli, interaktív kalandtúra a Gellért Hotel épületében

  Ajánló

  Újabb 50 nevet jelentett be a STRAND

  Íme a Nickelodeon’s Kids’ Choice Awards 2020 jelöltjei

  Sziget: itt az első nyolcvan fellépő