MENÜ
 • Nyaralni mennél? Repülj a Holdra!

  Össze tudsz gyűjteni 34 milliárd forintot?

  Új szintre lépett az űrturizmus. Két multimilliomos előleget fizetett az eddigi legizgalmasabb űrtúráért, egy Hold körüli útért. A teljes ár 150 millió dollár lesz, ami mai árfolyamon átszámítva körülbelül 34 milliárd forintot jelent. Az utat a Space Adventures nevű űrturizmusra specializálódott cég szervezi. A cég vezetője azt nyilatkozta, hogy ahhoz képest, hogy az Apollo program sokmilliárd dolláros program volt, ez igazán kedvező ár egy ilyen útért.

  A túra jelentőségéhez tudni kell, hogy eddig csak 18-an kerülték meg a Holdat, valamennyien amerikai űrhajósok voltak. Magán az égitesten összesen tizenketten szálltak le azon a hat küldetésen, amelyek 1969 és 1972 között voltak. A mostani utat átalakított Szojuz rakétán tennék meg, az úrhajót pedig egy orosz űrhajós vezetné. A két érdeklődő utas együtt is utazhatna, de akár külön is, ahogy nekik tetszik. Az első ilyen út 2017-ben lenne.

  Az utazás alatt egy rövid időre megállnának a Nemzetközi Űrállomáson is (ahová egyébként már most is lehetne űrturistaként utazni 52 millió dollárért, de úgy látszik ez még ennyi embert se izgat). A Hold megkerülése nagyjából 16-17 napig tartana. Az oroszok biztosra mennek, mielőtt emberrel is megtennék az utat, robotpilótával küldik oda az űrhajót, hogy lássák, minden rendben megy-e.

  Kedvcsinálónkat nézegessetek videókat a Holdról!

  Forrás: iflscience.com

  Ajánló

  Újabb sztárokat jelentett be a Volt, ezzel teljes a Nagyszínpad

  Díjazták a Sziget fenntarthatósági törekvéseit

  Ellie Goulding a Balatonnál ad koncertet