MENÜ
 • Nőket szállítanak a kihaló faluba

  A lassan elnéptelenedő spanyol faluba különleges szállítmány érkezik...

  A kevesebb mint hatezer lélekszámú Candeleda nevű kisváros Spanyolországban, Madridtól kb. 170 km-re nyugatra fekszik, és hasonló gonddal küzd, mint Kína: túl sok az egyedülálló férfi, és emiatt drasztikus népességcsökkenés várható. Sőt, a Daily Mail szerint a vidék újrafelvirágoztatásáért 1995. óta küzdő, Asocamu nevű szervezet szerint Candeleda lakossága hamarosan akár teljesen ki is halhat. Adataik szerint az 5000 legkisebb spanyol faluból százat veszélyeztet az azonnali elnéptelenedés veszélye.

  A szervezet ezért több szellemsorsra ítélt falut próbál visszavezetni az életbe kollektív randik szervezésével. A legutóbbi ilyen Candeledában volt, ahova különbusszal vittek 68 fővárosi, egyedülálló hölgyet, hátha találnak magunknak férjjelöltet a vidéken, és ezáltal újra beindul a népszaporulat. Elsőre már csak azért is rendhagyónak tűnik az ötlet, mert szokatlan, hogy a nőket utaztatják a férfiakhoz, és nem fordítva. Candeledában nyilván akadnak egyedülálló nők is, azonban arról nincsenek hírek, hogy hozzájuk madridi férfiakat buszoztattak volna.

  A dolog mögött a megfontolás talán az, hogy egy nő esetében valószínűleg nagyobb az esély, hogy szerelméért otthagyja a várost, és vidékre költözik, míg ilyesmire egy (spanyol) férfi kevésbé hajlandó egy olyan nő kedvéért, aki ráadásul olyan helyen lakik, ahol kevés a munkalehetőség. Az egyik Candelában randizó madridi nő mindenesetre azt nyilatkozta, úgy hallotta, hogy az egyik ilyen kirándulásoknak már több esetben is házasság lett az eredménye, azaz az újranépesítési célzatú nőutaztatás ötlete ugyan furcsának tűnik, a gyakorlatban működőképes.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon