MENÜ
 • Nívós borfesztivál október első hétvégéjén Villányban

  Villányi Vörösbor Fesztivál 2015 - Október 2-4.

  Idén a legszebb vörösborok mellett nagyszabású szüreti felvonulás, sztárfellépők, koncertek, gyerekprogramok várják a hagyományosan október első hétvégéjén, szüreti időszakban megrendezett Vörösbor Fesztivál látogatóit Villányban. A rendezvény a borvidék egyik legnépszerűbb programja, egyben legnagyobb boros rendezvénye, kiemelkedő számú borászkiállítóval, az utazást segítő tömegközlekedéssel.

  A fesztiválon fellép többek között a Kiscsillag, a Csík Zenekar, a Mrs. Columbo, a Rendhagyó Prímástalálkozó, a Boban Markovics Orkestar, a Második Műszak és lesz Dumaszínház is. Éjszakánként a hagyományosabb zenét szeretőket utcabál, a modernebb bulizenét kedvelőket DJ-k várják majd a rendezvényen.

  villanyivoros

  A rendezvény központi helyszínén felállított borudvarban 27 borászat várja a borbarátokat. Mindehhez borkísérőt a sajtutca szolgáltat, ahol különleges házi készítésű sajtokat kóstolhatnak a vendégek. Az erősebb italok kedvelőit a helyi pálinkaházak termékei is várják. A rendezvény különböző helyszíneit élő kézműves bemutatókkal színesített kézműves utca köti össze az ország minden tájáról érkezett mesterek munkáit kínálva. Mindemellett természetesen a pincék is nyitva tartanak, és több helyen programokkal várják a fesztiválozókat.

  Lehetőség nyílik arra is, hogy a látogatók belehallgassanak a borvidék legnevesebb borászaival zajló beszélgetésbe. Bock József, Gere Attila, Polgár Zoltán, Tiffán Ede szombaton 16.00 órakor ülnek asztalhoz, hogy egy pohár bor mellett a borvidék borairól, borkultúráról beszélgessenek Győrffy Zoltánnal, a Pécsi Borozó főszerkesztőjével.

  Kocsijával együtt hagyja otthon a közlekedés gondjait is! Pécs és Villány között október 2-án és 3-én fesztiválbusz közlekedik. A vasút kétóránként induló megerősített járatokkal készül a rendezvényre, és idén másodszor – a MÁV-Start és a Város együttműködésének köszönhetően – szombat éjszaka fesztiválvonat (Digistar Express) indul Villányból Pécsre.

  A Vörösbor Fesztiválon a pénteki és szombati napijegy ára 1500 forint, a két napos belépő 2500 Ft, de 14 éves kor alatt és vasárnap ingyenes a belépés. A 2 napos fesztiváljegy mellé 1 db logózott üvegpohár jár ajándékba. Jegyek elővételben kaphatók a Villányi Rendezvénytéren (www.villanyiborfesztival.hu/vorosbor/jegyarak).

  Rossz idő esetén a www.villanyiborfesztival.hu oldalon, illetve a fesztivál facebook oldalán lehet tájékozódni a programok esőhelyszínéről.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon