MENÜ
 • Nemzeti Vágta – programról programra

  Jövő hét szombaton és vasárnap megint lópaták dobogásától lesz hangos a Hősök tere. Lássuk, hogy milyen programok várnak ránk!

  Immár ötödik alkalommal kerül megrendezése a Vágta. Idén is Budapest szíve ad otthon a különleges rendezvénynek, melyben a lovak és lovascsoportok kapják a főszerepet.

  Az Országkonyha már szeptember 13-án 12.00-kor megnyitja a kapuit, és nyitva is tart vasárnap estig. A látogatók itt magyar tájegységekre jellemző különféle ételeket kóstolhatnak meg,  a hozzájuk illő borokkal, pálinkákkal együtt. Szombat és vasárnap déltől pedig az Országkonyha népzenei színpadán a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzenei Tanszékének növendékei lépnek fel.

  Pénteken délután 2 órától, míg szombaton és vasárnap délelőtt 10 órai kezdettel huszárrohamokat, lovas parádékat és különböző bemutatókat láthatnak a nézők a Vágta Korzó elnevezésű program keretében.

  A fő attrakciókra pedig a hétvégén kerül sor, melynek helyszíne a Hősök terén kialakított versenypálya.

  Szombat déltől kísérhetjük figyelemmel Nemzeti Vágta ünnepélyes megnyitóját és a versenyzők fogadalomtételét, amit a Kishuszár Vágta és  Nemzeti Vágta előfutamai követnek. A sztárfutamra a programtervek szerint 15.15-kor kerül sor, a Fogatvágta előfutamaira pedig 17.30-kor és 18.30-kor. A kettő között egy díjátugrató versenyt kísérhetnek figyelemmel az érdeklődők.

  Vasárnap már a kiélezettebb versenyé lesz a főszerep. A Lovas Parasport bemutató és sorverseny után veszi kezdetét a középdöntő délelőtt 11 órakor. Ezt követően, 12.45-től egy újabb sztárfutam következik, majd a különböző bemutatók szórakoztatják a közönséget. Lesz ott huszár hadi bemutató (13.20 és 15.45), drámalovas bemutató (15.10), Bábolnai ménes bemutató (16.10), kocsitoló verseny, illetve 15.20-tól számíthatnak a nézők a Bajnokok Jótékonysági Sztárfutamára. Ahogy pedig közeledik az este, úgy közeledik a döntő is: 16.45-kor lesz a Nemzeti Vágta döntő futamainak megnyitója, majd sorban követi egymást a Kishuszár Vágta, a Fogatvágta és a Nemzeti Vágta döntő futamai. Közben az utolsó Jótékonysági Sztárfutamra is sor kerül, 17.50-kor.

  A részletes programbontás elérhető a rendezvény hivatalos oldalán.

  Forrás: vagta.hu

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon