MENÜ
 • Nem lesz hús 50 év múlva

  A tudósok előrejelzései szerint közel fél évszázad múlva a Föld lakossága kénytelen lesz áttérni a vegetáriánus életmódra. Vagyis fasírt helyett szója!

  Földünk túlnépesedése és a bolygó fokozatos elsivatagosodása a tudósok szerint odáig vezethet, hogy 40-50 év múlva az emberek kénytelenek lesznek hús helyett zöldségeket az asztalra tenni, ha jól akarnak lakni.

  “Az emberek jelenleg állati eredetű termékekből nyerik fehérjeszükségletük 20 százalékát. Ezt az arányt körülbelül 5 százalékra kellene csökkenteni, hogy elegendő táplálék jusson a 2050-ig várhatóan 9 milliárdosra duzzadó globális népesség egészének” – számolták ki a Stockholmi Nemzetközi Vízintézet szakemberei.

  A jóslat egyesek számára nagyon is ijesztőnek tűnhet, egyesek pedig örömmel vennék, mégis egy biztos: pánikra nincs ok, hiszen egyelőre évtizedes távlatokról van szó.

  Az állatok viselkedésének és fejlődésének magyar kutatója, prof. dr. Csányi Vilmos etológus úgy véli, nem valószínű, hogy a világ lakossága képes lenne átállni a teljes vegetarianizmusra, miután a húsevés az ember génjeiben kódolva van.

  “Legközelebbi rokonaink, az emberszabásúakhoz tartozó csimpánzok és bonobók a fehérjeszükségletük 10 százalékát fedezik vadászatból. Esetükben megfigyelhető az is, hogy a zsákmányt többen fogyasztják el. Noha az adott állatot elejtő egyed igyekszik minél előbb elvonulni társaitól, nem lép fel támadólag, ha mindenki letép magának egy darabot belőle. Ezt nevezik potyatűrésnek” – mesélte az etológus, hozzátéve, hogy ugyanezt a viselkedési formát vitte tovább az ember a génjeiben, és lett aktív vadász.

  Akár igazak a jóslatok, akár sem, jó ételekből sosem lesz hiány. Ha minden kötél szakad, pedig berendezkedünk a gyűjtögetésre, és eljön a padlizsán, a cukkini, illetve mindenki kedvenc főzelékeinek az aranykora.

  Forrás: Bors

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon