MENÜ
 • Nem félünk a pókoktól!

  Akár egy rövid lefolyású terápia is segíthet abban, hogy egy felnőtt szinte teljesen megszabaduljon pókfóbiájától, derült ki egy érdekes felmérés során.

  A kutatás során felnőtteket figyeltek meg, hogy a különböző, fóbiák elleni kúrák után hogyan reagál agyuk a félelemre. Az eredmények meglepőek lettek: a páciensek fél évvel a kezelés után már kezükben tudnak tartani egy tarantulát vakár huzamosabb ideig is.

  A pókfóbiát sokan nem veszik komolyan, pedig valójában igen komoly betegség, mely az emberiség 7 százalékát (!) sújtja. Eddig nem készült felmérés arról, hogy a rövid távú kezelések milyen hatással vannak az agyra, éppen ezért is érdekesek az eredmények.

  “Néhány kezelt olyannyira félt a pókoktól, hogy nem mert füvön sétálni és inkább maradt a szobájában napokig, ha úgy érezték, hogy egyszercsak meg fog jelenni egy pók. De egy két-három órát felölelő kezelés után kár képesek voltak megérinteni vagy akár megfogni egy tarantulát. Nem rövid távú gyógyulásról van szó: akár hat hónappal a kezelés után sem félnek a páciensek a pókoktól. Ők maguk voltak lenyűgözve a teljesítménytől.

  A felmérést tizenkét felnőtt között végezték el, akik mind eme fóbiában szenvedtek, mely egyébként a leggyakoribb szorongási fajta.

  Ne féljünk tehát mi sem orvoshoz menni, ha abnormálisan félünk a nyolclábúaktól!

   

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon