MENÜ
 • Nem élne meg egy igazi Barbie-alkatú lány

  Egy újdonsült kutatás szerint ha Barbie baba életre kelne, bizony nem sokáig húzná. Csontjai törékenyek lennének, és belső szervei sem férnének el a testében.

  Azt már láthattuk, milyen lenne Barbie smink nélkül, most azonban kiderült: hogy ha valódi nő lenne, négykézláb kellene járnia, és fizikailag képtelen lenne felemelni túlméretezett fejét, áll abban a tanulmányban, amelyik összehasonlította a kislányok kedvenc babáját egy átlagos nővel.

  Lehet, hogy sokan az ideális nőt látják a játékbabában, de egy biztos: az életben ilyen alkat nem fordulhatna elő, írja a Daily Mail.

  Arányait tekintve a baba feje jóval nagyobb, mint egy normális emberé, viszont hosszabb és vékonyabb nyakon ül – a valóságban ezért egy ilyen nő fel sem tudná emelni a fejét. De baj van a végtagokkal is: a Barbie túlzottan vékony bokái és csuklói olyan gyenge csontozatot feltételeznek, hogy az életre kelt szupernő kénytelen lenne négykézláb csúszni-mászni, mert nem bírná megtartani a sajt testsúlyát. A dereka is túlzottan karcsú Barbie-nak: egy ilyen testben legfeljebb egy fél májnak lenne hely, és egyéb belső szervei is össze lennének zsúfolódva.

  A kutatás – amely egébként az anorexia veszélyeire próbálja ráiránytani a figyelmet – úgy találta, hogy két és fél milliárd nő közül legfeljebb egynek lehet olyan vékony dereka, mint a babának.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon