MENÜ
 • Nem az alkohol, hanem az ivás tesz magabiztossá

  Francia és amerikai kutatók kimutatták, hogy az alkoholt fogyasztók vonzóbbnak és eredetibbnek érzik magukat – még akkor is, ha csak azt hiszik, hogy alkohol isznak.

  A kelet-franciaországi Grenoble-ban dolgozó kutatók két párizsi egyetem és az amerikai Ohio állami egyetem munkatársaival végzett közös vizsgálatuk eredményét a Journal of Psychology című szaklapban publikálták.

  Az teszt első felében 19 embert kértek meg egy grenoble-i bárban, hogy pontozzák egy egytől hétig terjedő skálán intelligenciájukat, eredetiségüket, humorukat és azt, mennyire vonzóak. Természetesen az alkoholszint emelkedésével egyre magasabb eredmények születtek.

  A második szakaszra már laboratóriumi körülmények között került sor: 91 férfi vett benne részt, akik úgy tudták, hogy egy vállalkozás számára kell italokat tesztelniük. Az egyik csoport alkoholos, a másik alkoholmentes italokat kóstolt anélkül, hogy tudta volna, mit iszik. Végül mindkét csoporttal elkészítették az önértékelési tesztet. Az eredmények azt mutatták, hogy azok, akik azt hitték, alkohol ittak (noha valójában nem), sokkal vonzóbbnak értékelték magukat, mint azok, akik tudták, hogy alkoholt ittak.

  „Tanulmányunk megmutatja, hogy már attól vonzóbbnak érezzük magunkat, ha azt hisszük, alkoholt ittunk. Ezzel szemben magának az alkohol mennyiségének nincs jelentősége” – mutatott rá Laurent Begue, a Pierre Mendes France Egyetem szociálpszichológusa. Úgy véli, az alkohol egyfajta “szociális stimulálószer”, amelyet általában összefüggésbe hozunk azzal, hogy jól érezzük magunkat más emberek társaságában.

  Forrás: metropol

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon