esküvő

Néhány tipp az esküvői meghívók megtervezéséhez

A helyszín kiválasztásához, a ruha megtalálásához, a nászút megtervezéséhez képest az esküvői meghívók elkészítése az egyik legegyszerűbb feladatnak tűnhet a nagy nap előtt. Jó néhány dolgot meg kell azonban fontolni, amikor ezekről a kicsi, de nagyon különleges papírdarabokról van szó.

Esküvői meghívók tervezési opciói

Ha a kényelem és a megfizethetőség a legfőbb szempont számodra, akkor azt javasoljuk, hogy válassz egy olyan webhelyet, mint amilyen például a Canva, ahol több száz sablon közül válogathatsz, és, amelyeket a személyes preferenciáid szerint egyszerűen testreszabhatsz.

Ha azonban van egy konkrét elképzelésed, és kifinomult esztétikára vágysz, érdemes megbízni egy  tervezőt, akinek a profiljába vág az esküvői meghívó készítés.

Bármelyik opciót is választod, határozottan azt javasoljuk, hogy hagyj némi mozgásteret az esküvőtervezés ütemtervében, és biztosíts elég időt magadnak vagy a szakembernek, hogy varázsolhassatok.

Helyszín

A helyszín meghatározása nem csak a szertartás, hanem a meghívó szempontjából is hasznos, hiszen segít az általános téma és kialakítás megállapításában. A templomi esküvő esetén például a hagyományos esztétika szuperül működik, ha azonban vidéki környezetben kerül megkötésre a frigy, akkor a rusztikus megjelenés lehet a legmegfelelőbb választás számotokra.

Betűtípus

A különböző betűtípusok eltérő tulajdonságokkal rendelkeznek, és valóban meg tudják megtörni egy adott dizájn általános jellegét. A Comic Sansnak például egyáltalán nincs helye az esküvői meghívóban, de a félkövér, kockás betűtípusokat is jobb elkerülni, mert túlságosan durvának tűnhetnek. A kurzív vagy kalligráfus betűtípusok viszont kiváló választásnak bizonyulnak, mivel igazán lágyak és elegánsak. Sőt, még akkor is jól néznek ki, ha Serif betűtípussal párosítják őket.

Színséma

A színséma szintén egy fontos tényező, hiszen nagy hatással van az esküvői meghívó általános megjelenésére és hangulatára. A meghatározása viszont nem mindig számít a legegyszerűbb feladatnak a párok számára. Ilyenkor viszont nem az a megoldás, hogy összekombináljátok a két kedvenc színeteket, mert ez csak katasztrófával végződhet. Nincs más hátra, mint kompromisszumot kötni néhány jól bevált színkombinációval!

A kapcsolatod egyedi, így a meghívóidnak is ilyeneknek kell lenniük! Nincs tehát okod arra, hogy ragaszkodj a hagyományos esküvői meghívó korlátaihoz. Ne félj megváltoztatni a formátumot, a témákat, sőt akár még személyes vicceket is nyugodtan beépíthetsz a dizájnba.