MENÜ
 • Napi harminc perc mozgás is elég

  Egy kutatás szerint bőven elég napi harminc percet mozognunk az áhított forma elérése érdekében.

  Harminc perc mozgás jobb, mint egy óra edzés. Legalábbis a Koppenhágai Egyetem kutatócsoportjának új tanulmánya szerint. A kutatók eredményeiket egy három hónapon át tartó kísérletsorozat méréseire alapozzák.

  Ezalatt azok, akik napi harminc percet fordítottak sportolásra, például futásra és biciklizésre, átlagosan 3,7 kilogrammot veszítettek súlyukból, míg azoknak a társaiknak, akik hatvan percig izzadtak, ennél kicsit kevesebbek, körülbelül 3 kilogrammot sikerült leadniuk.

  A kísérlet során hatvan férfit vettek rá a rendszeres mozgásra. Mindannyian különböző szívritmust és kalóriaégetést mérő szerkezetet viseltek a vizsgálatok során. A vizsgálatok szerint azok, akik közülük hatvan percet mozogtak, nem égettek el annyi kalóriát, amennyit kevesebbet tornászó társaik. A kutatók egyelőre vizsgálják az okokat és igyekszenek fényt deríteni arra, hogy miért nem ér többet a hosszabb ideig tartó edzés.

  A kísérletnek egyébként gyakorlati haszna is van, a kutatók arra igyekeznek rávilágítani vele, hogy akár munkába menet, vagy esti levezetésképpen is mozoghatunk egy kevés ideig annak érdekében, hogy elkerüljük az elhízással járó betegségeket, mint a magas vérnyomást és a cukorbetegséget.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon