MENÜ
 • Napfogyatkozás, ezúttal a Marsról nézve

  Az űrkutatást végző NASA ígérete szerint csak alig pár napot kell várni és jobb minőségű, sőt, színes felvételek is megtekinthetőek lesznek a ritka égi jelenségről.

  Több alkalommal is írtunk már Nektek a mostanság futó legizgalmasabb űrprogramról, történesen arról, hogy a Curiosity többek között sikeresen landolt a Mars felszínén és pár hétnyi biztonsági ellenőrzés után nemrég útnak is indult a két és fél tonnás szerkezet, hogy beteljesítse küldetését. A gép folyamatosan végzi kutatásait, fotózza környezetét. A minap például egy, a Földről is ritka égi látványosságnak lehetett szemtanúja.

  Sajnos a fekete-fehér felvételen nem az látható, amint egy azonosítatlan repülő tárgy Napunk elé merészkedik, de ettől még nem kevésbé izgalmas az, amit nézünk. Éppen a Mars kettő holdja közül az egyik, a Phobos csúszik be szépen lassan a bolygó és éltető csillaga közé. A vörös bolgyón azért gyakoribbak az ilyen napfogyatkozások, mert szomszédunk nem csak egy, hanem kapásból két holddal is rendelkezik.

  A Phobos és a Deimos az ókori római mitológiából kapták nevüket, ők voltak ugyanis Mars isten gyermekei. Az űrkutatást végző NASA ígérete szerint csak alig pár napot kell várni és jobb minőségű, sőt, színes felvételek is megtekinthetőek lesznek a ritka égi jelenségről.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon