MENÜ
 • MTV Europe Music Awards – Nyolcadik rész

  LEGJOBB HIP HOP ELŐADÓ

  Az utolsó két alkalommal, amikor a Legjobb Rock Előadó, valamint a Legjobb Alternatív Előadás jelöltjeit mutattuk be, már találkozhattatok a mainstream zenétől többé-kevésbé elütő dolgokkal. Ma este sem lesz ez másként, hiszen a Legjobb Hip Hop Előadó kategória jelöltjeivel és zenéjükkel barátkozhattok.

  Kezdésként itt van a kanadai Drake R&B-előadó, akinek világszerte több mint 5 millió lemeze kelt el.

  Eminemről már egy korábbi kategória bemutatásánál is találkozhattatok. A rapper lenyűgöző módon 13 EMA-díjat nyert már – ezzzel vezeti az örökranglistát! A minden idők egyik legnagyobb MC-jeként emlegetett férfi 13 Grammy- és 11 VMA-díjat is bezsebelt.

  A hip-hop megasztárja, Jay Z több mint 50 millió albumot adott el világszerte, 6 EMA-t nyert és még további 16-ra jelölték. A Legjobb Férfi Előadó kategóriának ő is jelöltje.

  Kanye West, a rapper, producer, dizájner, rendező és botrányhős eddig döbbenetes mennyiségű, összesen 21 Grammy-díjat nyert. Producerként tett szert ismertségre, a hip-hop színtéren pedig a 2004-es The College Dropout hozta meg neki a hírnevet. 2013-as Yeezus című albuma sorozatban a hatodik listavezető lemeze. A szókimondó Kanye 2 EMA-díjat nyert eddig – és emlékezetes módon tiltakozotott 2006-ban Koppenhágában, amikor nem ő vihette haza a díjat.

  Nagy kiadó segítsége nélkül vált világsztárrá a rapper Macklemore és a DJ Ryan Lewis: a Thrift Shophoz készült klip a 2013-as év egyik legnépszerűbbje volt. Maga a dal nyolc országban ért a toplisták csúcsára, köztük az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és Ausztráliában – emellett a zenetörténelem második szerzői kiadású dala lett, ami a Billboard-lista élére került. A klip nézettsége 400 millió felett van a YouTube-on, a 2013-as VMA-n az Év videójának választották, ahol a páros előadta a melegházasság mellett kiálló új himnuszukat, a Same Love-ot is. A Legjobb Dal és a Legjobb Új Előadó kategóriának is jelöltje.

  Ajánló

  Ilyen volt az MTV VMA vörösszőnyege

  140 diákot támogatott a STRAND Fesztivál

  Martin Garrix legjobb barátja exkluzív interjút adott a Life-nak