MENÜ
 • Molnár Márk

  Utánajártunk a frissen felkapott magyar tervezőnek. Vajon tényleg új szín Molnár Márk a magyar divatéletben?

  A magyar divatszcénában sok rendkívül tehetséges szereplő van, sokuknak külföldön is sikerül érvényesülnie, míg mások inkább a hazai piac meghódítására törekszenek. Sokan a high-endhez igyekszenek pozicionálni (ha mással nem, akkor az áraikkal), sokan pedig arra vágynak, hogy minél nagyobb tömeg élvezze alkotásaikat. Rengeteg nevet felsorolhatnék, akik meg is érdemelnék az említést, de inkább majd foglalkozom velük bővebben máskor.

  A mostani bejegyzés témája ugyanis egy fiatal fiú, akinek a nevét egyik napról a másikra elkezdtem mindenhonnan hallani: róla beszélt a fodrászom, róla beszéltek a haverjaim, szerelmes az egyik munkájába a volt csoporttársam. Kénytelen voltam hát engedni a kíváncsiságomnak, és közelebbről is szemügyre venni a Molnár Márk jelenséget.

  Nem nehéz utána járni, hiszen sokan írnak róla, és hamar rájöttem, hogy egyáltalán nem véletlenül. Röviden annyit érdemes tudni róla, hogy ’89-ben született, autodidakta módon sajátította el a szakma csínját-bínját, és szenvedélyesen szereti csinálni, amit csinál, amit mi sem bizonyít jobban, hogy otthagyta miatta a Corvinus kereskedelem és marketing szakját. Ezen nem is csodálkozunk nagyon, hiszen azt szokták mondani, hogy ha valamit igazán jól akarsz csinálni, akkor képesnek kell lenned arra, hogy eldobsz érte akár minden mást.

  Az évekig tartó kitartó munka, gyakorlás és fejlődés eredménye pedig a 2012/2013 őszi/téli kollekcióban manifesztálódott. A darabokat a sötét színek jellemzik, sőt a kampányfotókat is, amiket Balla Vivienne készített. Bőrök, szövetek, szőrme. Egyfajta mennyország lehet ez a divatrajongó hölgyek számára. Persze, ilyenkor mindig felcsendül a halk morajlás, hogy szegény állatok, de ha egy tervező megálmodik egy darabot, sajnos az valamilyen anyagba születik, és ha nem úgy készítené el, elvészne az idea kvintesszenciája.

  De maradjunk csak az esztétikánál. Minden darab telitalálat. Sok köztük a minimálba forduló, letisztult darab, mint például a szépen varrott szövetkabátok, amik pontosan ott ráncolódnak, ahol kívánja a szemünk, s olyan az esésük, ahogyan mindig is szerettük volna. A bőr – remélem nem kell kiemelnem mennyire nem könnyű vele dolgozni, főleg nem képzettség nélkül – szépen ível, a panelek tökéletesen illeszkednek, nem vesztik el tartásukat. Röviden összefoglalva: a kivitelezés kifogástalan.

  A stílus pedig? Tekintsünk el a ’30-as ’40-es évek inspirációs skatulyájától, egyszerűen mondjuk azt, hogy rendkívül mai, rendkívül nőies, határozott vonalvezetésekkel és sziluettekkel találkozhatunk, amely ha tudatosan, ha nem, de a legjobb hagyományokból építkezik, s evokálja azokat. Sajnos nem volt módom élőben is szemügyre venni a darabokat, de a fotókról egyértelműen a világszínvonal sugárzik, amihez csak gratulálni tudok.

  Külön kiemelném még még – mintegy a zárlat előtti utolsó felütésként – hogy a táskák mellett az egyéb kiegészítők, mint például a kesztyűk, olyan domináns darabokká váltak ebben a kollekcióban, hogy legszívesebben az ember össze próbálná mindet-minddel, mint egy lapozós könyvben, és valószínűleg nem létezne olyan variáció, amelyik nem élne együtt. Ezt hívják tudatos kollekcióépítésnek.

  Aki többet szeretne, annak javaslom a honlapot!

  Addig is Várjuk a tavasz/nyári kollekciót!

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon