MENÜ
 • Modellből színész

  H. Varga Tamás a világot jelentő deszkákért szakít a divatvilággal.

  H. Varga Tamás egy általános iskolai osztálykirándulás során csöppent bele a modellkedés világába. Egy ügynökségnél indult pályafutása, édesapja támogatásával, ami fél év múlva csődbe ment. Bár akkor egy csapásra minden hitét elvesztette, a lehetőségek elmondása szerint mégis szembejöttek vele: “Megtaláltak a modellmunkák, és előbb-utóbb azt vettük észre, hogy már ebben dolgozom, ebben élek: fotózások, reklámanyagok, reklámok. Elkezdett működni az egész.”

  hvargatamasmodell

  Már gyerekként foglalkozott a színészettel, Budapesten volt drámatagozatos tanuló, míg közbe nem jött a modellszakma: “Elvesztettem az érdeklődésemet, és elengedtem ezt. A modellkedés került előtérbe, és ez ki is tartott pár éven keresztül,” mesélte arról, hogy miként szakított gyerekkori álmával az új világ kedvéért.

  A színházat azonban eközben sem engedte el teljesen, úgy gondolja, hogy “az embernek meg kell engednie magának, hogy járja az útját, hogy szabadon mehessen. Ez velem is így volt, de most visszakanyarodtam.”

  “A modellkedésben nem volt számomra kihívás. Magyarországon minden második ember modell, színész vagy énekes, és ebben megmaradni és létezni nagyon nehéz. Egyszerűen nem éreztem magam jól benne, fárasztóvá vált, és inkább teher lett, mint öröm,” nyilatkozta a modellszakmáról. “Úgy éreztem, megrekedtem egy szinten, és döntenem kell, hogy kezdek küzdeni a nemzetközi kifutókon való poziciókért és elfogadom végre azt a hosszú ideje tartó felkérést Milánóba, ami évek óta ott volt lehetőségként, vagy visszakanyarodok a színház világához. Ugyanúgy éreztem magam, mint a színházban pár éve: most egy időre elengedem ezt, de lehet, hogy harmincévesen egy kampányfotózásra visszatérek.”

  hvargatamasproba

  Tamás ötéves volt, amikor elrabolta a színház illata. “A nagymamám jegyszedő volt a Győri Nemzeti Színházban, neki köszönhetek mindent,” mesélte színészi pályája kezdeteiről. “Ott is egy nagyon jó mentorom volt Kszel Attila személyében, most is egy nagyon jó mentor áll mellettem a Színház és Film Intézetben, Szalai Kriszta, aki egy fantasztikus ember. Ő azt tanítja nekünk, hogy látni kell, és megtapasztalni a dolgokat, ettől lesz őszinte a játékod. Ezt sokan elfelejtik. Könnyebb visszanyúlni ahhoz, amikor az ember megégeti a kezét.”

  Most rengeteg új lehetőséget kapott, ezért is tért vissza a színészethez. Az egyik ezek közül Mark Ravenhill darabja, a Soping end fáking, amelyet december 5-én mutatnak be a Spirit Színháznál.

  sopingendfaking

  “Azt gondoltam magamról, hogy nagyon szabadszájúnak és szabad gondolkodásúnak vagyok, de rájöttem, hogy nem vagyok az. Meglepődtem, hogy hol vannak a határaim, amiket ezzel a darabbal nagyon sikerül feszegetnem,” mesélte a darabról. “Ennél a darabnál nehéz visszanyúlni saját élményekhez, mert Gary szerepét játszom, aki egy tizenötéves férfiprosti. Nagyon sokat beszélgettünk arról a rendezőnkkel, hogy honnan jöhet ez a szereplő, miért mondja azt a mondatot, amit. Kezdetben nem is feltétlenül szövegkönyv szerint haladtunk, hanem megpróbáltuk megérteni a szereplő motivációit. Attól lesz különleges ez a Soping end fáking, hogy olyan embereket raktak össze, akik tényleg átélik ezeket a dolgokat, megpróbálják megélni. Nagyon félek tőle, de nagyon várom!”

  A Purgatórium Expressz december 9-én kerül bemutatásra a Zöld Macska Diákpincében, december 11-én pedig az RS9 Színházban: “Ebben a darabban Ádámhoz és Évához nyúlunk vissza, az ő kapcsolatukat próbáljuk bemutatni. Lucifer szerepében én vezetem le a nézőket a Pokolba, de még a Mennyországba is eljutunk, ha jól viselkednek. A mélység az, ami komollyá teszi. Olyan dolgokat feszeget, amelyek itt vannak körülöttünk, és Ádámtól és Évától hozzuk őket.”

  purgatoriumexpressz

  Tamás teljesen más darabokban, teljesen más szerepekben próbálja ki magát, többek között a Veszprémi Petőfi Színházban jelenleg az Abigél című, sokak által ismert történet alapján készült musicalt próbálja: “Büszke vagyok arra, hogy húszévesen egy kőszínházban próbálhatok, profi emberek között. Ha az angyalok velem vannak, és remélem, hogy a jövőben is velem lesznek, még több lehetőséget kaphatok. Nagyon remélem, hogy lesz még dolgom vidéken, esetleg Veszprémben, akár más darabban, szerepben. Mindezek mellett nagyon úgy néz ki, hogy – bár a darab címét még nem árulhatom el – egy nagyon jó, ismert musicalben láthatnak majd a nézők Budapesten.”

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon