MENÜ
 • Mit mutat a külső?

  Az öltözködés, ruházkodás mindig is egy elhanyagolhatatlan téma volt az ember életében. Míg őseink azért vettek magukra valamit, hogy megvédjék testük a külvilág behatásaitól, a helyzet nálunk már sokkal komplikáltabb.

  Az öltözködés, ruházkodás mindig is egy elhanyagolhatatlan téma volt az ember életében. Míg őseink azért vettek magukra valamit, hogy megvédjék testük a külvilág behatásaitól, a helyzet nálunk már sokkal komplikáltabb.

  “Napjainkban a tizenéves korosztály az érzéki benyomások bűvöletében él, amit a fogyasztásra ösztönző reklámdömping közvetít feléjük. Az öltözködés szerepe nagymértékben megváltozott az elmúlt ötven évben, a mai ledér és provokatív stílus egy komplex társadalmi kérdés, ami nem feltétlenül a divatról szól. A 21. században hódít a szexizmus, a tömegmédia minden promócióra erős szexualitással operál, és a több millió dolláros divatipar is tisztességtelenül kihasználja ezt a tendenciát – mondja Herczeg Zoltán divattervező.

  “A mai fiatalok nem tudnak és nem akarnak semmiről sem lemondani, hiszen kényelmesek és individualisták. Különösebb erőfeszítések nélkül szeretnének sikeressé és népszerűvé válni, amire a média is ráerősít azzal, hogy a ‘celeblányokat’ sikeres nőként adják el. A provokatív öltözködés ugyanakkor világtendencia, és az amerikai popdívák sem feltétlenül dalaiknak, sokkal inkább feltűnő megjelenésünknek köszönhetik a sikereiket. Mindenki a szexszel próbálja menedzselni önmagát, és az embereket nem a tartalom, hanem a forma érdekli. A fogyasztói társadalom mindent eltűr, mindent elhisz, és az egész világ ennek a hatalmas reklámmarketingnek az áldozata.

  Divat szempontjából az elmúlt 20 évben szinte teljesen uniformizálódtunk, és manapság nagyon kevés az igazi egyéniség, aki felvállalja önmagát. Ugyanakkor a fiatal csajok simán elhiszik, hogy ha magukra öltik ugyanazt az outfitet, amit pl. Rihanna vagy Beyoncé, akkor ugyanolyan menők és sikeresek lesznek. Miközben a nők az esélyegyenlőséget szajkózzák, és minden téren el akarják fogadtatni magukat a férfiakkal, magamutogató öltözködésükkel valójában ennek az ellenkezőjét érik el, mégpedig azt, hogy a pasik szexuális tárgyként kezelik őket. Az extrán kihívó ruha azonban szétrombolja az összhatást, elfedi a valódi szépség kisugárzását, és azt az üzenetet sugallja, hogy az illető könnyű préda. A szexi és a közönséges stílus között ugyanakkor egy jól látható határ húzódik, és a dekoratív külső mit sem ér, ha nincs összhangban a lelki világgal. A női vonzerő szoros összefüggésben áll az intelligenciával, és ha valaki utcalánynak öltözik, soha nem fog normális pasit találni magának” A divattervező vélekedése elég megfontolandónak tűnik, a felnövekvő generáció számára.

  Forrás: Life.hu

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon