MENÜ
 • Mire szórhatnánk el a lottót?

  Sokan álmodozunk arról a hetekben dúló lottólázban, hogy mégis mire költenénk el a megdöbbentő összeget: 3.900.000.000. A majdnem négymilliárdos főnyeremény a mi fantáziánkat is megmozgatta.

  Mi viszont nem azon gondolkodtunk el, hogy mégis kinek mennyit adnánk és a világ különböző tájaira hogyan utaznánk el, vagy milyen kacsalábon forgó palotákat vásárolnánk, hanem inkább kicsit majomkodtunk a pénzzel. Egy kis számolás következik!

  Sok magyar édesszájú kedvence a pilótakeksz. A hungarikumnak számító magyar édesség nem nevezhető luxusterméknek és évtizedek óta a magyar gasztroklutúra különleges része. Kétszáz grammnyi pilótakeksz átlagáron 320 forintért vásárolható meg a boltban. Ez azt jelenti, hogy a főnyereményből 12.187.500 csomagnyi pilótakekszet tudnánk vásárolni, mely 2.437.500 kilónyi édességnek felel meg.

  Mások viszont az ostyára, vagyis a nápolyira esküdnek, mely isteni édesség mind vaníliás, mind kakaós mind pedig citromos ízben. Továbbá rendkívül olcsó finomság, átlagárban 450 grammnyi ostya 340 forintba kerül, ami azt jelenti, hogy a főnyereményből körülbelül 5.161.764 kilogrammnyi finomsággal tömhetnénk tele a pocakunkat.

  Bár van egy sejtésünk, hogy milliárdosként nem BKV-val utaznánk, azért jó tudni, hogy a főnyereményből 32.500 évre tudnánk magunkat biztosítani felnőttbérletet.

  Elláthatnánk egy minimálbérből élő honfitársunkat is. Ha kiválasztanánk egy szerencsést, akinek mi adjuk a mai magyar minimálbért 54.545 évig tudnánk eltartani. Ez azt is jelenti, hogy egy mai becsületes munkásember ennyi évig gürizhetne a főnyeremény összegéért. Ezzel szemben egy ír dolgozó csupán kerek 10.000 évig küzdene.

  Ha az olcsóbbik fajtát választjuk, 104.000.000 tekercs wc-papírt tudnánk vásárolni, mely 3 milliárd 120 millió méternyi papírt jelentene.

  Kicsit visszatérve az édességekhez, vessünk egy pillantást a csupán 30 forintot kóstáló dianás cukorkára, melyből 130.000.000 darabot tudnánk venni.

  Ha már egy vagyonnal leszünk gazdagabbak, illik ezt megünnepelni: ha egy hétköznapi boltban kapható legdrágább pezsgőt választjuk, melynek ára körülbelül 3000 forint, 975.000 liternyi alkoholt guríthatnánk le a torkunkon, és ha csupán mindenkinek egy-egy pohárral adunk, körülbelül 3 milliárd emberrel koccinthatnánk. Nagy buli lenne, annyi szent!

  Öltözködni is kell persze. 3.023.255 darab egyszerű, fehér pamutpólót tudnánk vásárolni az álomösszegből, mely azt jelenti, hogy az 1-1 pohár pezsgő mellé mindenki kaphatna egy ruhadarabot is. Ha viszont egy hétköznapi farmerre vágyunk, 390.000 darab kék csodát tudhatnánk magunkénak.

  De mi lenne, ha szerencsénket pénzre váltanánk? Ha a nyereményt ötforintosokban kérnénk, 780 millió érmécskét kapnánk. Ennek súlya 3 millió 276 ezer kilogramm lenne. Ha az érméket egymásra raknánk, 1014 kilóméter magas tornyot látnánk magunk előtt.

  Ha viszont ezres címletekben kérnénk ki, szép lepedőt tudnánk  magunkénak, melynek területe 502.320.000 négyzetcentiméter lenne.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon