Milyen előnyökkel jár, ha autót bérelünk?

Bármikor előfordulhat, hogy lerobban a kocsink. Általában a javítás nincs meg percek alatt, sokszor az is heteket vesz igénybe, hogy időpontot kapjunk a szervizbe.

Ilyenkor azzal a problémával kell szembesülnünk, hogy ott állunk autó nélkül. Mielőtt kétségbe esnénk, hogy kedvenc járgányunkat akár egy hónapig is nélkülöznünk kell, jusson eszünkbe, hogy bármikor, bárhol bérelhetünk egy autót, legyen szó Szolnokról, Budapestről vagy Szombathelyről.

Az autóbérlés szabadságot ad

Autóhiány esetén megtehetjük, hogy egy rokontól, kollégától, baráttól kölcsön kérünk egyet, ami lássuk be, rizikós dolog. Nem jó senki felé lekötelezettnek lenni. Egy ilyen kölcsönkérésre akár még a barátság is rámehet.

Ha pedig erre az időszakra a tömegközlekedést választjuk, akkor nagyon sok időnk fog elmenni az utazással, ráadásul a menetrendhez leszünk kötve. Nem biztos, hogy például Kecskeméten pont abban az időben mennek a buszok, ami nekünk megfelelő. Ha pedig lekéssük, akkor várhatjuk a következő járatot, és még több idő megy el az utazással.

Akkor is megéri a bérlés, amikor a repülőt kell elérnünk. Ha például Jász-Nagykun-Szolnok megye központjából kell feljutnunk Ferihegyre, akkor elég egy kiváló autókölcsönző Szolnok városában, és máris roboghatunk Pest irányába.

Jobban járunk, mintha valakivel kivitetnénk magunkat – nem kell szívességet kérni, sem duplán fizetni a benzint, hiszen aki elvitt minket, annak vissza is kell jutnia az otthonához. A parkolással sem lesz gondunk, amikor pedig visszajövünk, ismét jöhet az autóbérlés.

Nézzük meg az autót biztosító helyet!

Ha autóbérlésre adjuk a fejünket, érdemes jól körülnézni, hogy honnan vesszük igénybe a szolgáltatást. Mindenképp nézzük meg a bérelendő autó korát, hiszen minél újabb, annál többe fog kerülni a kikölcsönzése.

A kilométer számláló állása is sokatmondó, ellenőrizzük le, hogy mennyit mutat. Ebből tudhatjuk, hogy az autó mennyit futott, ezt pedig egyeztessük össze a külső állapotával. Bár a sokat használt autó mindig rejt kockázatokat, egy lerongyolódott gumi vagy rosszul fogó fék sokkal nagyobb kockázatokat rejthet.