MENÜ
 • Mérgező műmell

  Évekig nem lehetett tudni, mi okozza a tüneteket.

  “Éveken át antibiotikumokat szedtem teljesen hiába olyan tünetek miatt, amelyekről senki nem tudta megmondani, hogy mi okozta” – mesélte Bondics Krisztina, akinek a melleit 9 évvel ezelőtt töltötték fel az azóta betiltott francia PIP implantátummal. Másfél év elteltével egyszer csak furcsa foltokat észlelt mellkasán, és csomókban kezdett hullani a haja.

  “Akkor még nem lehetett tudni, hogy veszélyesek a PIP implantátumok” – magyarázta Krisztina. – “Bőrgyógyászhoz jártam, levélszámra szedtem az orvosságokat. A hajam csomókban hullott, az idegrendszerem kikészült, de senki nem tudta megmondani, hogy mi okozza a panaszaimat. Végül az utolsó pillanatban, sürgősséggel műtöttek meg egy magánklinikán.”

  Amikor megmutatták neki, hogy is festett régi implantátuma, Krisztina alig hitt a szemének. “Az orvos szerint a PIP kémiai összetétele 36 fok felett megváltozik, és szétmarja a külső tokot, ami elválasztja a szervezettől. Az implantátum darabokra szakadt a mellemben, az undorító anyag éveken át szivárgott a testembe, és hihetetlen pusztítást végzett. Újabb műtéten kell átesnem, az pedig csak 3 hónap múlva derül ki, hogy a nyirokcsomómba szűrődött anyag okozott-e maradandó károsodást” – sorolta.

  Krisztina legnagyobb bánata az egész történetben mégis inkább az, hogy elmondása szerint semmiféle segítséget nem kapott az államtól. “Ha én nem jövök rá, hogy az implantátummal lehet a baj, akkor senki nem figyelmeztet rá, pedig pontosan tudni lehet, hogy kiknek ültettek be ilyet. Az állam azt ígérte, hogy ingyen kiszedik a problémás betéteket, de a kijelölt kórházban csak 3-6 hónapos várakozási idő után tudtak volna fogadni, és több mint félmillióba került volna a csere” – füstölgött Krisztina, aki kártérítési pert készül indítani.

  “Vagyoni és nem vagyoni kár is keletkezett, elsősorban a gyártó és az importőr felelősségét kell vizsgálni” – vélekedett dr. Kamarás Péter jogi szakértő.

  Forrás: blikk

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon