MENÜ
 • Mellkasán kívül viselte szivét

  Amikor a kis Ryan megszületett, az orvosok biztosak voltak benne, hogy csupán pár napig ha életben tud maradni. A kisbaba ugyanis a testén kívül hordta a szívét, és az is csak félig fejlődött ki.

  Az újszülött kisifú egy rendkívül ritka betegséggel küzdött, amely egymillió gyerekből mindössze nyolc csecsemőt érint; ezek az újszülöttek legfeljebb három nappal a világra jövetelük után meghalnak. Ryan Marquiss azonban csodával határos módon túlélte az első heteket, sőt mostanában ünnepelték a 3. születésnapját; jó esélye van arra, hogy később teljes életet élhet.

  Az orvosok rögtön abortuszt tanácsoltak a 34 éves anyának, mikor a magzat rendellenességére fény derült. A szülők azonban -szerencsére- megtartották a gyereket, mert a természetre akarták bízni a döntést.
  “A kórházban azt mondták, hogy még soha egy gyermek sem maradt életben azok közül, akik ilyen betegen születtek. Ryan azonban erősebbnek bizonyult, mint azt bárki valaha remélni merte volna” – mesélte büszkén az anya.

  A Ryant világra segítő, 30 fős orvosi team két hét elteltével megoperálta a gyereket. Egy központi söntöt ültettek be a helyére illesztett szívbe, hogy normalizálja a vérnyomását. Az elkövetkező két évben több mint egy tucat operáción esett át; többek között megnagyobbították a félig kifejlődött szívet, hogy el tudja látni egy egész szerv munkáját, és speciális rostokat ültettek föléje, hogy bőrt növesszenek a nyitott mellkasra. A kisfiúra még vár pár műtét, ami erősebbé teszi a szívét védő szöveteket, de hamarosan olyan lehet, mint bármelyik másik gyerek.

  Oszd meg, ha te is hiszel a csodákban!

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon