MENÜ
 • Megvezették a terrotistát

  Egy bangladesi férfi a New York-i regionális szövetségi bank épületét akarta a levegőbe röpíteni, ám szerencsére idő előtt túljártak az eszén. A robbantani akaró fiatalembert FBI ügynönök csapták be.

  Az igencsak hosszú nevet viselő Quazi Mohammad Rezwanul Ahsan Nafist szerda reggel tartóztatták le, miután az épületnél leparkolt egy mikrobuszt, amelyről a fiatalember azt hitte, bő 450 kilogramm robbanóanyagot rejt. A merényletkísérlet azonban nem jelentett valós veszélyt, mert a fiatalember “tettestársai” valójában fedett FBI-ügynökök voltak és a “pokolgép” sem volt üzemképes. A merényletet a szövetségi és a New York-i rendőrök közösen akadályozták meg.

  A Loretta Lynch szövetségi ügyész által kiadott közlemény szerint Nafisz idén januárban érkezett az Egyesült Államokba azzal a céllal, hogy az ország területén merényletet kövessen el. A kiszemelt célpontok között szerepelt a Federal Reserve Bank mellett egy meg nem nevezett magas rangú kormányzati tisztségviselő és a New York-i tőzsde épülete is.

  Nafisz, miután a bank mellett hagyta a mikrobuszt, egy közeli szállodába ment, ahol rögzített egy videoüzenetet, majd ezután megpróbálta végrehajtani a robbantást. Ekkor fogták el. A szövetségi hatóságok azzal vádolják, hogy tömegpusztító fegyvert szándékozott bevetni és hogy anyagi támogatásban akarta részesíteni az al-Kaida terrorszervezetet.

  Az amerikai központi bank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) rendszerébe tartozó New York-i bank épülete mindössze néhány sarokra található az újjáépülő Világkereskedelmi Központtól (WTC), amelynek ikertornyait a 2001. szeptember 11-i terrortámadás rombolta le.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon