MENÜ
 • Megvan a második paralimpiai arany

  Az asztaliteniszező Pálos Péter hétfőn aranyat nyert Londonban.

  A 11-es kategóriában érdekelt – azaz értelmi fogyatékos -, háromszoros világ- és Európa-bajnok játékos a döntőben azzal a dél-koreai Szon Bjeong Dzsunnal szállt szembe, aki 3-1-re verte őt a csoportkörben.

  Izgalmas, szoros játéknak lehettünk tanúi. Az első szett Pálosé lett (12-10), utána azonban ellenfele kerekedett felül (11-9), majd a harmadik játszma megint csak a magyar asztaliteniszezőnek kedvezett (11-9). A negyedik kört Dzsun kezdte jobban, de Pálos tartotta vele a lépést, és 6-6-nál a dél-koreai edző időt kért. A szünet a magyar játékosnak kedvezett, aki végül nagy csatában 11-9-re megnyerte a szettet, ezzel 3-1-re a döntőt is.

  “Tudtuk, hogy mit fog játszani a koreai, és azt is játszotta. A csoportkörben elvesztett meccshez képest bátran kezdtem, kezdeményeztem, volt bennem egy kis bosszúvágy, így nem az ő akarata érvényesült” – nyilatkozta Pálos, aki az úszó Sors Tamás után a magyar küldöttség második aranyérmét nyerte. – “A háló ugyanannyira segített nekem, mint neki, de nekem talán jobbkor. Ez egy teljesen más verseny volt a többihez képest, sokáig tartott, amíg sikerült leküzdenem a belső izgalmat. Nagyon boldog vagyok.”

  Ugyanennyire boldog volt Aranyosi Péter szövetségi kapitány, aki rövid bréktáncot járt örömében a beütött meccslabda után.

  “Ki kellett adnom a feszültséget magamból egy kis electric boogie-val. A két játékos hasonló stílusa miatt nagyon látványos meccs volt, és így utólag jó, hogy elbuktuk a csoportmérkőzést, mert Peti így jobban harapott. A felkészülésben nagy hangsúlyt fektettünk a beszélgetésekre, ebben a kollégák és versenyzők is segítettek. Peti 27 évesen nem számít öregnek az asztaliteniszben, úgyhogy megyünk tovább!”

  Ezzel máris sikeresebbek vagyunk a négy évvel ezelőtti, pekingi paralimpiához képest, ahol csak egyetlen aranyérmet szereztünk, azt is Sors Tamásnak köszönhetően. Gratulálunk!

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon