MENÜ
 • Megvalósítható az Avatar

  Japánban már kifejlesztettek egy olyan robotot, melyet az Avatar című nagysikerű moziban is láthatjuk. A robothoz csatlakoztatott készülék viselője azt látja, hallja és érzi, amit a robot.

  Mai világunk már korántsem áll olyan messze a sci-fik valóságától, mint azt eddig hittük. Japán tudósok olyan robotot fejlesztettek, mely képes az emberhez csatlakozni és afféle pótalkatrészeként működni az embernek, hogy viselője ugyanazt hallja és érzi, mint android társa, miközben az ember nincs is azon a helyen. “Mikor felveszem a készüléket, és mozgatom a testemet, a saját kezeim helyett a robot kezeit látom. Ha megmozdítom a fejem, nem abból a szemszögből látok, mint korábban” – fogalmazott Kamuro So, a robot egyik megalkotója.

  Ez a robotrendszer nem csak idegen bolygók meghódítását szolgálhatja, mint a filmben, hanem a Földön is nagy segítéségére lehet az embereknek olyan helyzetekben, ahol az emberi beavatkozás nem lehetséges. A Japánban történt katasztrófa sorozatok után érthető is, mire a felbuzdulás, hisz egy ilyen szerkezet kifejezetten jól jött volna akár a cunami, akár a földrengés és az atomkatasztrófa kezelésekor. “Fontos, hogy olyan robotok készüljenek, amelyek radioaktív környezetben tudnak dolgozni, és ez az, amit megcéloztunk”- magyarázta Tacsi Szuszumu, a Keio Egyetem professzora.

  forrás: HVG

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon