MENÜ
 • Megtalálták III. Richárd maradványait

  Már csak pár nap és minden kétséget kizárólag megerősíthetik a kutatók, hogy III.Richárd földi maradványait találták meg.

  Mint arról korábban beszámoltunk, nemrégiben egy leicester-i kutatócsoport ámulatba ejtő felfedezésre jutott, amikor megtalálták annak a ferences rendháznak a maradványait, melybe a feltételezések szerint több mint ötszáz évvel ezelőtt örök nyugalomra helyezték III. Richárd királyt. Akkor a kutatók azt mondták, reményeik szerint már csak pár lépés választja el őket a tényleges sírhely megtalálásától. A mai napon megtörtént a csoda.

  A régészek egy teljesen érintetlen csontvázat találtak, amely nagyon hasonlít arra a három dimenziós makettre, mely Richárd feltételezett csontozatát mutatja be. A tudósok most egy DNS-teszt segítségével szeretnék minden kétséget kizárólag bebizonyítani feltételezésüket. Ám a hitelességet bizonyítandó több adat is rendelkezésükre áll.

  A csontváz egy felnőtt férfitől származik, aki erős és jó kondícióban lévő volt. A halálát egy fejet érő ütés okozhatta, mely a nyakszirtje feletti részét érte koponyájának – pont olyan, amilyennek Richárd halálát a történelmi feljegyzések leírják. Ráadásul a csontok elhelyezkedése arra engedi következtetni a vizsgálatokat végzőket, hogy a férfi egyik válla egy gerincdeformálódás miatt kissé feljebb volt, mint a másik, ezt pedig alátámasztják azok a korabeli ábrázolások, melyek az egykori királyt furcsa pózban mutatják be.

  A Leicester Egyetem kutatói a napokban várják a mindent eldöntő teszt eredményét, dolgukban azonban szinte biztosak, így a világ régészei kitörő örömmel fogadták a több száz éves rejtély megoldását.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon