MENÜ
 • Megtalálták az egymillió dollárt érő Matisse-t

  Megtalálták az 1987-ben eltűnt festményt.

  Henri Matisse alkotását egy londoni műértő találta meg. A Le Jardin, vagyis A kert című remekművet még 1987 május 11-én lopták el a stockholmi Modern Művészetek Múzeumából, majd az eset után a rablók óriási áron akarták újra eladni a múzeumnak a festményt. Az üzlet nem valósult meg, az eset után a képnek nyoma veszett.

  Néhány hete viszont az essexi Charles Roberts elkezdte kutatását Matisse műve után és meglepő módon hamar sikerrel járt. A megtalált remekművet azonnal az elveszett művészeti tárgyakkal foglalkozó ALR elnökének, Christopher Marinellónak adta át. A szervezet munkatársai mellesleg nagy segítséget jelentettek Robertsnek a nyomozás során.

  Marinelló szervezete az utóbbi években sorra fedezte fel az eltűnt kincseket. Eddig körülbelül összesen 160 milliónyi fontnyi, vagyis 57 milliárd forintot érő műtárgyat juttatott vissza jogos tulajdonosához.

  Marinello elmondása szerint mellesleg ilyen ismert festményeket vagy szobrokat ellopni nem nagy üzlet, hiszen a fekete piacon lehetetlenség eladni őket, hiszen az egyet jelentene a rablók vagy megrendelők számára a lebukással. Így az ilyen elveszett festmények elrablásánál sokszor nem esnek kétségbe a szakember, hiszen tudják, hogy előbb-utóbb úgyis felbukkannak valahol.

  Az egymillió dollárt, vagyis körülbelül 220 millió forintot érő Matisse-festmény a napokban kerül vissza Svédországba.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon