MENÜ
 • Megtalálták Atlantiszt!

  A tenger által elnyelt városról már az ókorból is maradtak fent források és évszázadok óta izgatja nemcsak a tudós emberek, de például a regényírók és más művészek fantáziáját is.

  A tenger által elnyelt városról már az ókorból is maradtak fent források és évszázadok óta izgatja nemcsak a tudós emberek, de például a regényírók és más művészek fantáziáját is. Most azonban az eddigi kapaszkodók nélküli merengést talán felváltja a bizonyítékokkal teli valóság. Brit tudósok az Északi-tengeren ugyanis egy évezredekkel ezelőtt letűnt civilizáció nyomaira bukkantak.

  A tenger alatti régészeti kutatást vezető dr. Richard Bates szerint hihetetlen nehéz dolguk volt, hiszen sajnos az évezredek alatt a leletek alaposan megrongálódtak. De mit sikerült eddig feltérképezni? Valószínűsíthető, hogy körülbelül tizenkétezer évvel ezelőtt a mai Északi-tenger területe egybefüggő szárazföld volt, amelyen a korához képest fejlettebb civilizáció telepedett le. A jégkorszak végével ez a terület víz alá került, népeit pedig valószínűsíthetően egy cunami temette maga alá.

  Egyelőre a bizonyítékok felkutatása zajlik. Találtak már állati csontokat, épületmaradványokat, jelenleg pedig egy feltételezhetően temetkezési helynek szánt területet kutatnak. A Doggerlandnak elnevezett városon kívül minden bizonnyal más települések is voltak a környező vidékeken, így a kutatás még sokáig eltarthat. Érdekes tény, hogy a kutatók munkájának elindításában egy olajtársaság segített, amely felhívta rá a figyelmet, hogy szokatlan vonalakat fedeztek fel a tenger mélyén. Valóban tényleg Atlantiszt fedezték fel? Vagy létezik még egy?

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon