MENÜ
 • Megszüntetik a világ leghosszabb repülőjáratát

  Tíz év után megszűnik a világ leghosszabb repülőjárata. A New York melletti Newark és Szingapúr között közlekedő gép hétfőn szállt fel utoljára.

  A 15 343 kilométeres, 19 órás utazásra 6 és 11 ezer dollár között lehetett jegyet váltani, és főleg az USA keleti partján dolgozó, de szingapúri érdekeltséggel is rendelkező bankárok körében volt népszerű.

  A drága jegyek miatt mások nem is nagyon utaztak rajta, az olcsóbb, átszállással terhelt út viszont legalább három órával hosszabb. A Singapore Airlines speciálisan átalakított Airbus A340-esekkel szolgálta ki az utasokat, a gépeken a szokásos 250 ülés helyett csak száz hely volt, viszont azok a megszokottnál jóval nagyobb, 91 centi széles székek voltak.

  131126_repülő

  Az ilyen hosszú utak általában kivételes szolgáltatásokkal kényeztetik el az utasokat, a most megszüntetett szingapúri gépen például teljesen hanyatt dönthető ülések voltak, a minden utasnak külön kiépített, 15 hüvelykes monitorokon pedig 243 filmet, 358 tévés sorozatot, 800 zenei cédét, 22 tematikus rádiócsatornát és 80 videojátékot futtathattak az ennek ellenére egyre inkább fogyatkozó utasok.

  A Singapore Airlines bejelentését követően az ausztrál Qantas légitársaság Dallas-Sydney járata lett a leghosszabb repülőút. Érdekesség, hogy a kedvező szélviszonyok miatt a 13 804 kilométeres út csak 15 és fél órás, szemben a most megszüntetett, 19 órás szingapúri úttal, de még a Delta Air Lines Atlanta-Johannesburg járata is másfél órával hosszabb ideig repül.

  Forrás: Index

  Kép forrása: AFP

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon