MENÜ
 • Meglepő bölcsességgel vallott Freddie Garami Gábornak

  A népszerű énekes volt a Class FM legutóbbi vendége

  Fehérvári Gábor Alfrédnak mostanában egy egész kontinens figyeli minden rezdülését az Eurovíziós Dalverseny kapcsán. Freddie azonban a véget nem érő próbák és a nemzetközi interjúk mellett megmaradt annak az embernek, aki volt és a Class Utasban azt is elmesélte, nem volt egyértelmű, hogy élete a színpadon ér majd révbe.

   freddie_classutas

  Hétről hétre az ország legismertebb előadói adják egymásnak a stafétát a Class FM népszerű digitális műsorában. A Class Utasban ezúttal Fehérvári Gábor Alfréd ült az anyósülésre és többek között arról beszélt Garami Gábornak, hogy nem készült tudatosan zenei pályára. „Elképesztően zeneszerető családban nőttem fel, de senki nem játszott hangszeren. Bevallom, soha nem gondoltam volna, hogy ez történik majd, bár 10 éves koromban az öcsémmel már úgy törölgettük a játékok alatt a polcokat, hogy Sade, Pink Floyd, Toto és Gary Moore szólt” – emlékezett vissza a zenész, aki már a főiskolai előadásokon is dalszövegeket írogatott.

  „Akkor már ’’tábortűz kompatibilis’ módon reszeltem a gitárt, de éreztem, hogy valami nem stimmel, mert ennél fontosabb volt számomra a zene. Amikor a család elé álltam és elmondtam, hogy nem érdekel annyira a szálloda szak, természetesen agyvérzést kaptak, mert semmi perspektívát nem láttak a zenében” – magyarázta tapasztalatait Freddie, aki úgy véli, az ismertség nem változtatta meg.

  „Én is ember vagyok és semmiben nem különbözöm másoktól. Nagyon örülök annak, hogy az emberek szeretik, amit csinálok, de ki vagyok én, hogy ezen a szereteten felbuzdulva megváltozzak? Számomra az a fontos, hogy a produktumom alapján ítéljenek meg” – jelentette ki az előadó, aki értékrendjét egyik kedvenc zenekarának sorai is nagyban meghatározzák. „Az egyetlen fájdalom, ha nem érzünk semmit – nagyon erős ez a U2-sor. Ha az embernek rossz kedve van, akkor tud dalszöveget írni, nem? Ki tudod írni, vagy ki tudod zenélni magadból azt a dolgot. Ha boldog vagy, akkor szintén meg tudod ezt tenni, de ha hagyod, hogy üres légy és csak vegetálsz, az a teljes megsemmisülés” – elmélkedett a zenész, akinek ifjúkori bölcsessége Garami Gábort is meglepte.

  „Megdöbbentő, hogy ilyen fiatalon mennyire éretten látja a dolgokat. A népszerűséget is abszolút a helyén kezeli, és természetéből fakadóan arra törekszik, hogy ez ne is változzon meg. Élmény volt látni, hogy a kiemelkedő figyelem, a csillogás és a minden eddiginél nagyobb ismertség ellenére önmaga tudott maradni, és úgy gondolom, nagy eséllyel ez tényleg nem fog megváltozni” – magyarázta a rádiós, aki Freddie-t dalfelismerő játékkal is várta.

  Milyen nyelveken beszél Freddie? Milyen a kapcsolata a háttércsapatával és hogy szerepelt Garami Gábor zenei tesztjén? Kiderül a Class Utas legújabb adásából, amely a leghallgatottabb rádió Facebook oldalán és a www.classfm.hu-n is elérhető.

  Ajánló

  Újabb 50 nevet jelentett be a STRAND

  Íme a Nickelodeon’s Kids’ Choice Awards 2020 jelöltjei

  Sziget: itt az első nyolcvan fellépő