MENÜ
 • Megjelent Rowling új regénye

  A a Harry Potter-regényfolyam szerzőjének első felnőtteknek szóló regénye vegyes kritikákat kapott.

  J. K. Rowling új regényének, a The Casual Vacancy-nek árusítását csütörtökön kezdték meg a világ több országban. A fiktív brit faluban, Pagfordban játszódó történetben ambíciók és rivális érdekek csapnak össze, amikor egy váratlan haláleset miatt megüresedik a községi tanács egyik széke, és versenyfutás kezdődik a hely betöltésére.

  Az AP hírügynökség kritikusa szerint nem könnyű, de jó olvasmány a regény, mely tele van érzelmekkel és szívvel. A The Guardianben azt írták róla, hogy „nem mestermű, de végső soron nem is rossz: intelligens, jól megírt és gyakran mulatságos”. Több korai elemzés amiatt aggódott, hogy az olvasókat elkedvetleníthetik a nehezen megfogható hősök.

  Különben a regény megjelenését világszerte hatalmas várakozás előzte meg, az Egyesült Államokban például kétmillió keménykötésű példánnyal készültek a könyvesbolti premierre. A brit könyvkereskedők bíznak benne, hogy Rowling szépirodalmi műve az év egyik legnagyobb sikere lesz, függetlenül a kritikáktól. A siker pedig egyelőre nem is kérdés, tekintve, hogy a Harry Potteren felnőtt nem éppen csekély létszámú brit olvasók  már a nyitás előtt ott sorakoztak a könyvesboltok előtt.

  „Szerintem lesznek olyanok, akik csak azért is utálják, de ő olyan csodálatos író, nem hiszem, hogy hibázik” – vélekedett egy 23 éves Potter-rajongó.

  Forrás: metropol

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon