MENÜ
 • Megismételné tettét a norvég terrorista

  Anders Breivik úgy véli, Európa történetének leglátványosabb és legkifinomultabb támadását hajtotta végre a második világháború óta.

  A rémtetteiről híres Breivik ma délelőtt foglalta el helyét a vádlottak padján. A férfi hosszú monológja után befejezésül annyit mondott: felmentését kéri, bár nem bánt meg semmit, és ma is megtenné, amit tavaly július 22-én tett.

  “Az én tetteim jóságon, nem gonoszságon alapulnak” – állította Breivik, aki tavaly nyáron 8 ember életét oltotta ki, amikor bombát robbantott egy oslói kormányépületnél, majd Utoya szigetére ment, ahol a munkáspárt ifjúsági táborának 68 lakóját mészárolta le brutális kegyetlenséggel. Elmondása szerint nem hitte, hogy túléli azt a napot, de ha már így alakult, minden alkalmat kihasznál, hogy eszméit terjessze. A bíróság épp ezért megtiltotta, hogy az újnáci mészáros vallomását közvetítsék a tévék.

  A norvég bíróság az újkori történelem egyik legbrutálisabb tömeggyilkosságának tárgyalásán sem hagyja figyelmen kívül a törvényességet és az előítéletektől mentes ítélkezést. A tegnapi tárgyalási napon felmentették az egyik ülnököt, mert kiderült, hogy még tavaly, a vérengzés után úgy nyilatkozott: Breiviket fel kéne akasztani.

  A norvég igazságszolgáltatásban a bíró mellett három ülnök segít a bűnösség megállapításában, akiket – hasonlóan az amerikai esküdtszékhez – civil polgárok közül választanak.

   

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon