MENÜ
 • Meghalt Whitney Houston

  A döbbenettől mindenki lesokkolódott, a rajongók még mindig nem akarják elhinni, hogy az egyik legkarizmatikusabb énekesnő eltávozott az élők sorából.
  Halálát Kristen Foster szóvivő jelentette be szombaton, azonban a halál okával kapcsolatban még nem lehet tudni semmit. Az énekesnőt a Beverly Hilton hotelben találta meg Ray J r’n’b énekes. Houston a hotelszobában Clive Davis partijára készült.

  A rádiók a legtöbb helyen az énekesnő számaival emlékeznek rá, a Twitteren pedig mindenki részvétét fejezi ki, próbálják feldolgozni Whitney hirtelen halálát. Színésznőként is fantasztikusan teljesített, egy világ szerette meg őt a Több, mint testőr című alkotásban, ahol Kevin Costner partnerét alakította. Többek között olyan előadókat inspirált, mint Mariah Carey vagy Christina Aguilera.
  Az utóbbi időkben a drogproblémáitól volt hangos a sajtó, jó ideje meggyűlt a baja a saját démonaival, de igyekezett ezek ellen küzdeni. A visszatérését tervezte, nemrégiben pedig arról is cikkeztünk, hogy ismét láthatjuk majd őt mozivásznon.
  A sztárok is gyászolnak
  A sztárokat is lesújtotta a hír. Többek között Adam Lambert is búcsúzott, Demi Lovato hihetetlennek tartja az egészet, hogy elhunyt a bálványa. Rihanna egy idézettel búcsúzott My Love Is Your Love című számából: “If I should die this very day…”, erre nincsenek szavai, csak könnyek. Bruno Mars is borzasztónak tartja, szerinte senki sem énekelt úgy, mint Whitney. Justin Bieber sincs ezzel másként, minden idők egyik legnagyobb hangjától búcsúzik, imádkozik a gyászoló családért és barátokért! Diddy számára pedig ez élete legszomorúbb napja.
  Az első részletek és találgatások

  Már kiderültek az első részletek halála körülményeiről is. Mark Rosen, rendőrhadnagy elmondta, hogy nincs nyoma idegenkezűségnek. A test pontos helyét nem árulták el, de még a szobában hazták, hogy a rendőrök megfelelő módon helyszínelhessenek. A halál beálltát helyi idő szerint délután 15 óra 55 perckor mondták ki, a megtalálását pedig tizenkét perccel korábban jelezték a hotelből a rendőrségnek Beverly Hillsben. Megpróbálták újraéleszteni is, de hiába. Amikor arról kérdezték őket, hogy volt-e drog a szobában, csak annyit válaszoltak, hogy még nyomoznak az ügyben.

  Az énekesnő halálának oka még ismeretlen, de pletykák természetesen már ezrével terjengenek a világhálón. A legtöbben arra gondolnak, hogy Whitney tegnap végleg elvesztette hosszú évek alatt vívott harcát a drogokkal és végül olyan mennyiség került a szervezetébe, mely a halálát jelentette. Mások szerint viszont bár az énekesnőnek tagadhatatlanul voltak problémái a kokainnal, ezúttal nem nyúlt a szerhez. A szelídebb magyarázat szerint egyszerűen kicsit ittas volt egy parti után és ilyen állapotban feküdt be a kádba, ahol elaludt és megfulladt. Pablo O’Malley szakértő tudomása szerint a helyszínelők nem találtak gyógyszeres üvegeket és egyéb gyógyszer- vagy droghasználatra mutató jeleket – bár a TMZ hírportél szerint találtak néhány receptet a hotelszobában – és az énekesnő testén sincsen semmi sérülés. A férfi szerint Houston valószínűleg szívinfarktusban halt meg. Ez nem zárja ki azt, hogy Whitney valóban egy elfogyasztott drogmennyiségtől halt meg, de kiemelendő, hogy éveken át tartó alkohol- és droghasználat után könnyen elképzelhető egy végzetes szívinfarktus.

  Az emberek másképpen gondolkodnak Houston haláláról. A világ egyik legundorítóbb tetteként egy fogadóiroda már játékra fogadásra invitálta az embereket Whitney halálának okával kapcsolatban. A túladagolás 3-1 arányban vezet, a szívinfarktus 4-1, az öngyilkosság 6-1, a gyilkosság 10-1, a véletlen fulladás 30-1, a mérgezés pedig 50-1 arányban vezet.

  A show megy tovább

  Bár a sztárvilágot megrázta az ikon halála, a shownak menni kell tovább. A producerek bejelentették, hogy ma ugyanúgy kiosztásra fog kerülni a Grammy, és a BAFTA díjak is gazdájukra fognak találni. Anelina Jolie ma mutatja be többek közt Budapesten is forgatott filmjét. Bár a bemutató nem marad el, a színésznő megjegyezte, hogy most ugyanannyi izgatottság mint szomorúság van benne, ami miatt egész bemutatóját végig fogja sírni.
  Egy fantasztikus karrier
  Houston első átütő sikere a Hold Me című duett volt Teddy Pendergrass-szal, mely 1984-ben bekerült az R&B slágerlista To 5-ébe is. Első albuma, a Whitney Houston a következő évben jelent. Az albumról kikerülő You Give Good Love a Billboard lista harmadik, a Saving All My Love for You első helyéig küzdötte fel magát. Az első nemzetközi sikert a Greatest Love of All aratta le, 1986-ban pedig meg is nyerte a Grammy-díjat a a legjobb női popzenei előadó kategóriában. A következő lemez, a Whitney 1987-ben jelent meg, a róla kikerülő kislemezek olyan sikeresek voltak, melyekkel az énekesnő megdöntötte a The Beatles és a Bee Gees addigi rekordjait is.

  1988-ban ő énekelte a nyári olimpiai játékok hivatalos dalát, a One Moment in Time-ot. Harmadik lemeze, az I’m Your Baby Tonight 1990-ben jelent meg, olyan emberek közreműködésével, mint Babyface és Stevie Wonder. Utóbbival egy duettet is felvett az énekesnő, We Didn’t Know címmel.

  1992-ben ő játszotta a főszerepet a Több mint testőr című filmben, Kevin Costnerrel. A filmzenén hat dalt énekelt az énekesnő, közülük az I Will Always Love You talán legnagyobb sikere és legikonikusabb felvétele lett, mellyel végleg beleírta magát a zenetörténelembe. Az ezt követő követő két kislemez, az I’m Every Woman és az I Have Nothing is gyönyörűen szerepeltek a listákon.

  A filmzenei album három Grammy-szobrocskát hozott az énekesnőnek, többek között övő lett az év albuma és az év felvétele is. Következő filmjében, Az igazi várva címűben már csak három dalt énekelt. A Kinek a papné… című 1996-os filmjében újra nagy szerepet vállalat a filmzenei munkálatokban. Az album elnyerte minden idők legjobb gospel-albuma kitüntetést, a legnagyobb slágerek, az I Believe in You and Me, illetve a Step by Step pedig a listákat hódították meg.

  A nagy visszatérés

  Houston ezekután 1998-ban tért vissza önálló nagylemezzel My Love Is Your Love címmel, melyen kissé eltávolodott  pop világától. A címadó dal, az It’s Not Right, But It’s Okay, a Heartbreak Hotel és a Mariah Careyvel felvett When You Believe nem csak újra a legsikeresebb és legismertebb énekesnővé tették Houstont, de az újabb generáció is megismerhette utánozhatatlan hangját.

  1999-ben együtt szerepelt a VH-1’s Divas’ Live ’99 című koncerten Cherrel és Tina Turnerrel, majd a következő évben megjelent első válogatáslemeze Whitney: The Greatest Hits címmel. Az albumon a lassú Whitney-dalokat felgyorsították. A lemezen szereplő két duett, az Enique Iglesiasszal felvett Could I Have This Kiss Forever és a George Michaellel rögzített If I Told You That mindegyike világsiker lett. 2001-ben újabb válogatás jelent meg Love, Whitney címmel. Ugyanebben az évben a BMG 100 millió dollár értékben hat lemezre szerződtette le az énekesnőt, ezzel akkor rekordot állítva fel.

  A nehéz évek

  2002-ben jelent meg ötödik nagylemeze, a kisebb sikereket elérő Just Whitney, melyet Bobby Brownnal, Missy Elliott-tal és Babyface-el készített el. A következő évben adta ki karácsonyi albumát Gorden Chambers és Mervyn Warren segítségével One Wish: The Holiday Compilaton címmel. 2004-ben turnéra indult, és újabb válogatást adtak ki nevével. Ebben az évben a World Msic Awardson elkápráztatta a közönséget meglepetésfellépésével, melyben Clive Davis társaságában lépett színpadra. 2006-ben adta ki Family First című dalát, amiben unokatestvére, Dionne Warwick és édesanyja, Cissy Houston hangja is felcsendült. A dalt a Daddy’s Little Girl című filmhez rögzítették.

  Az utolsó sikerek és a remény

  2007-ben Clive Davis újra megerősítette, hogy Whitney hamarosan tényleg stúdióba vonul, habár 2004-ben már tett hasonló ígéretet. Az évben újabb válogatáslemez jelent meg, és az énekesnő egyre több és több fellépést vállalt. A rajongók már bizakodtak, hogy Houston végre túl van válásán és drogproblémáin, 2008-ban pedig meg is jelent a kritikusok által is nagyra tartott újabb nagylemez, az I Look To You. Bár Whitneyről már mindenki azt hitte, hogy rendbe tudta hozni az életét, a lemezmegjelenést követő turné sajnos kudarcba fulladt a díva állapota miatt.

   

  2011 májusában Whitney újra rehabilitációs programon vett részt, hogy végleg maga mögött tudja hagyni lelki- és drogproblémáit. Újabb filmszerepet kapott, a stáb beszámolói szerint pedig már egy egészséges, boldog nőtt láttak viszont a forgatásokon. 2012 február 11-én Houston tényleg boldognak és kiegyensúlyozottnak tűnt Clive Davis rendezvényén, ahol ragyogóan szépen jelent meg. A partiról azonnal hotelszobájába vezetett az útja, amelyet soha többé nem hagyhatott el.

  Közelgő összeállításunk részére várjuk a kommentekbe a ti kedvenc dalaitokat Whitney-től, illetve egy-egy mondatot az énekesnővel kapcsolatban.

   Nyugodj békében, Whitney!

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon