Megéri eldobható e-mail címet használni?

Ha csak egy szóval kéne válaszolni a fentebb feltett kérdésre, akkor a válasz egyértelműen igen megéri használni. Kezdjük azzal, hogy pontosan mi ez az eldobható e-mail cím?

Az eldobható e-mail cím olyan e-mail cím, amelyet ideiglenes célokra tudjuk használni. A használata olyan helyzetben lehet előnyös, ha olyan online szolgáltatásokat szeretnénk használni, amelyek e-mail cím megadását kérik a regisztrációkor, de nem szeretnénk, hogy az adatainkat továbbítsák harmadik félnek, vagy azt sem szeretnénk, hogy spam üzeneteket kapjunk.

Az eldobható-level.hu használata továbbá megoldást nyújthat azon esetekre is, amikor nem szeretnénk, hogy a valódi e-mail címünket túl sok helyen tárolják. Például, ha úgy döntünk, hogy kipróbálunk egy új online szolgáltatást, de nem vagyunk biztosak benne, hogy milyen adatvédelmi szabályokat alkalmaznak az adott oldalak, akkor az eldobható e-mail cím használatával megvédhetjük a saját adatainkat.

Hogyan használjuk az eldobható e-mail címet?

Ennek a szolgáltatásnak a használatával ugyanakkor óvatosnak kell lennünk, mivel ezek az e-mail címek általában nem rendelkeznek olyan szintű védelmi funkciókkal, mint pl.: egy gmail-es cím, így könnyebben célpontjává válhatnak a spam üzeneteknek és más nemkívánatos üzeneteknek. Emellett az eldobható e-mail címek használata során figyelembe kell vennünk, hogy mivel regisztrációhoz nem kötött a szolgáltatás, ezért nem tudnak értesíteni minket, ha lejár az eldobható e-mail címünk fiókja, ugyanis csak pár napig érhető el ez a szolgáltatás. A szolgáltatás használatához egyszerűen csak fel kell keresni a weboldalt és a rendszer már generál számunkra egy e-mail címet, amit egy gyors másolás után meg tudunk adni a különböző weboldalakon.