MENÜ
 • Megbírságolták, mert túl sok virággal díszítette a sírkövet

  Agydaganat miatt vesztette el hétéves lányá Emma Townsend három évvel ezelőtt. Mikor legutóbb kiment gyermeke sírjához, teljesen ledöbbenve tapasztalta, hogy megbírságolták, mégpedig a túl sok növény miatt.

  18.700, illetve 31,200 forintra – 52 és 87 fontra – büntettek két hozzátartozót Derbyshire egyik temetőjének üzemeltetői, mert túl sok virágot helyeztek el szerettük sírján – írja a The Sun magazin.

  A 33 éves Emma Townsend 2010-ben vesztette el hétéves lányát, akinek agydaganata volt. A nő minden nap gondozza kislánya sírját, de arra álmában sem gondolt, hogy emiatt képes lenne bárki is büntetést róni rá.

  “Egyik nap egy üzenet fogadott a sírnál, amelyben az volt, hogy vétettem a temető szabályzata ellen. Iszonyatos letörtem, amikor elolvastam” – nyilatkozta a lapnak. Az asszony számára lánya sírja egy szent hely, viszont úgy érzi, a temető úgy kezeli őt és másokat is, mint akik a kocsijuknak bérelnek parkolóhelyet valahol.

  A temető üzemeltetői nem érzik, hogy kegyeletsértő lenne a büntetés, hiszen bármelyik hozzátartózónak lehetősége van arra, hogy engedélyét kérjenek arra, hogy egynél több virágot helyezhessenek el a sírnál. Megoldás még nem született erre a kínos helyzetre.

  Ajánló

  Ezek voltak az évtized legnézettebb videoklipjei

  Egy csodálatos filmet mutatott be a Sziget: Wherever You Go

  A jövő vidámparkja megérkezett Budapestre