MENÜ
 • Megasztár 6 – Az első élő show

  Elkezdődött a TV2 nagyszabású tehetségkutatója. Tartsatok velünk percről percre!

  Elkezdődött a TV2 nagyszabású tehetségkutatója. Tartsatok velünk percről percre!

  Folyamatosan követjük az élő adás történéseit, értékeljük a látott-halott produkciókat, úgyhogy érdemes ma este is minket figyelnetek!

  Elsőként láthattuk egy színpadon a 12 döntőst, ahogy a legújabb Csillagdalt elénekelték, ami egyébként Király Viktor szerzeménye. Igazi pörgős, dinamikus számot hallhattunk. Ma a XXI. század, azaz napjaink legjobb dalait hallhatjuk a kiscsillagoktól.

  A szavazást Claudia már meg is nyitotta, innentől lehet szavazni a kedvencekre. A zsűrinek idén kicsit módosul a szerepe, ugyanis minden héten lesz egy dedikált zsűritag, aki egy hetet eltölt a versenyzőkkel, trenírozza és segíti őket, illetve a két legkevesebb szavazatot kapott énekes közül ő fogja eldönteni, hogy ki folytathatja jövőhéten is a versenyt. Az első héten Falusi Mariann kapta meg ezt a szerepet, aki egy kicsit “anyaszerepnek” is érezte ezt a feladatot.

  A műsor első fellépője Szakos Andrea volt, aki Adele egyik legnagyobb slágerét, a “Rolling in the Deep”-et választotta bemutatkozásképpen. Lassan indult számomra a produkció, kicsit mintha megijedt volna Andi, de aztán szépen felhozta magát, és egész kellemes előadást hallhattunk tőle, bár az igazi dögöt és a húzást kicsit hiányoltam az egészből.

  Falusi Mariann csak annyit mondott értékelésképpen, hogy nem azért énekel Andi, mert rossz életkörülmények között van, hanem mert énekesnő. Mester Tamás és Bochkor Gábor is kiemelte, hogy kimondottan jót tett a lánynak a műsor, mert sokat változott és előnyére. Tomi az énekléshez annyit fűzött hozzá, hogy tökéletes volt és kimondottan tetszett neki, hogy olyan frazírokat is beletett, amik az eredetiben nincsenek benne.

  Másodikként Burgess Benji érkezett Jason Mraz – Geek in the Pink dalával. Szó szerint berobbant a fiatal srác a színpadra, azonban nekem az énekből hiányzott az erő, mintha menet közben elfogyott volna a levegője, és ez a tisztaságra is kihatott, egyszer-kétszer némi hamiskás hang is megjelent.

  Bereczki Zoli is osztotta ilyen szempontból a véleményemet, ugyanis ő is megjegyezte, hogy bár a koreográfiát jól hozta, de hallhatóan nagyon izgult Benji, ami az éneklés rovására ment, mert több helyen is becsúszott egy-két hamiskás hang. Mester Tamás hozzátette, hogy sajnos egy kicsit elcsúszott, emiatt nem sikerült tökéletesre a mai produkciója.

  Szűcs Ádám Ne-Yo egyik nagy slágerét választotta mára, azonban Benjihez hasonlóan ő is elég bizonytalanul kezdett, nagyon keveset mozgott, és szinte kapaszkodott a mikrofonba, sok helyen a vokál elnyomta az ő énekhangját.

  Mester Tamás megjegyezte, hogy egyáltalán nem lehetett hallani, hogy beteg volt Ádám, azonban Bereczki Zoli kiemelte azt, hogy nem tudott lépést tartani a zenei alappal, elsiette az egészet, ahogy a szakmában mondani szokták: “Mögé kellett volna énekelned…ha egy popalap elindul, akkor az abban az ütemben is fog befejeződni, nem fog téged lekövetni.”

  A reklám után Bihal Roland folytatta a show-t, mégpedig napjaink legnagyobb idoljától, Adam Lamberttől választotta az “If I Had You”-t. Ő is kicsit bizonytalanul kezdett és hamiskásan szólt néha, a végére azonban egészen belejött, bár igazából itt is hiányoltam az energiát és az erőt belőle.

  Bereczki Zoli kiemelte azt, hogy Adam Lambert is egy tehetségkutatóban tűnt fel, és ő a verseny alatt mert eltérni az eredeti daloktól, valami pluszt mindig hozzátett. Zoli szerint azonban Roland még mindig elbújik a sallangjai mögé, nem mer megvalósulni.

  Réti Nóra Katy Perry “I kissed a girl” számát választotta ma estére, ami ugyan passzolt a stílusához, de valahogy mégsem tudta átadni az egész lényegét. A refréneket jól énekelte, a verse-knél azonban akadtak kisebb gondok, ami a tisztaságot illeti.

  Bereczki Zoli úgy érzi, hogy rossz volt a számválasztás, és “nagy volt rád anyu cipője”, mert még nem ilyen lány, ráadásul modorosan is énekelte az egészet.

  Nagy Kristóf  ”Bozont” rockos kinézete ellenére Bruno Marstól választotta a“Lazy Song”-ot, amit nem igazán sikerült átadnia, nekem legalábbis nem jött át, egysíkúan énekelt, a magas hangok elég hamisak voltak…egyszóval: unalmas.

  A zsűri velem ellentétben viszont érdekesnek és jónak találta a produkciót, Mester Tominak kimondottan tetszett Kristóf lazasága, ami betöltötte az egész színpadot, ezáltal jól tudta interpretálni a dal jelentését.

  Farkas-Jenser Balázs egy feldolgozást hozott a ma estére, mégpedig a The Baseballs-tól az “Umbrella”-t. Dinamikusan kezdett, és ez meg is maradt egészen a dal végéig, számomra az eddigi este legjobb produkciója volt.

  Bereczki Zolit teljes mértékben lenyűgözte Balázs előadása, elmondta, hogy baromi jól áll neki ez a stílus, és megdicsérte a bátorságát. Mester Tomit viszont zavarta a srác tudatossága, szerinte túlságosan megtervezett mindent.

  Horváth István “Be with you”-ja pörgős és rockos volt, azonban a magas hangokat nem igazán tudta tisztán kiénekelni, a verse részekben viszont remekelt, ott minden hang a helyén helyezkedett.

  Bochkor Gábor szerint a fejhangokkal elég rendesen megküzdött, azonban a magas hangokkal azonban minden rendben volt, de vegyes érzelmek maradtak benne a produkció után. Mester Tominak és Bereczki Zolinak ugyan az volt a gondja az egésszel: túlságosan Enrique Iglesias-osra vette a figurát, hiányolták belőle István egyéniségét.

  Kullai Tímea jött és robbantott…legalábbis nálam, ami a hangot illeti, ugyanis végre megvolt az a dög, húzás és erő, amire eddig az egész este folyamán vártam, azonban nagyon hiányoltam, hogy nem mozgott semmit, pedig a “Good Luck” igényelte volna a megőrülést.

  Mester Tomi is kiemelte, hogy éneklés szempontjából az este egyik legjobb produkcióját hallhattuk ének szempontjából. Természetesen a csipkelődés sem maradhatott el a zsűritagok között, amint kiderült, hogy valamit Mariann javasolt a fellépőknek, a fiúk egyből lecsaptak a dologra, leginkább Bereczki Zoli piszkálta az énekesnőt, persze vicces formátumban.

  Nagy Adri Pink egyik legzúzósabb számával lépett színpadra…a dal viszont lezúzta őt, túl sok volt neki, nem igazán tudott benne kibontakozni, és megmutatni, mi is rejlik benne.

  Bereczki Zoli is hasonló véleményen volt, ugyanúgy, mint Mester Tomi, akik kiemelték, hogy a múltja miatt sokkal jobban kellene tudnia, mit is bír el a hangja, illetve milyen hatással lesznek rá az éneklések, vagy akár a stúdióban lévő meleg. Tomi azt is hozzátette, hogy egyelőre nem látja még benne azt a dolgot, azt a pluszt, ami miatt szeretnie kellene.

  Talán Attila bizonytalanul kezdte a Green Day slágerét, azonban a végére egész szépen belejött a produkcióba.

  Bochkor Gábor nem tudott arról, hogy Attila beteg, így úgy akarta kezdeni a kritikáját, hogy ilyen visszafogottan nem lehet rockot énekelni, de így már érthető, miért spórolt a hangjával. Ettől függetlenül úgy érezte, hogy biztonsági játékot játszott.

  Az este utolsó fellépője Radics Gigi volt, aki Leona Lewis dalával megmutatta, hogyan is kell igazán tökéletesen énekelni, és mellette a saját egyéniségünket is beletenni a produkcióba.

  A zsűri egyöntetűen azon a véleményen volt, hogy a lány fantasztikusan szerepelt a mai este folyamán, és megérte neki ennyiszer jelentkezni a Megasztárba, mert végre megérett a nagy kihívásra.

  A reklám után nem sokkal Tilláék a szavazást lezárták, hogy megtudhassuk, ki az a három versenyző, akinek még további segítségre van szüksége a nézőktől. Ők végül nem mások lettek, mint: Réti Nóra, Bihal Roland és Szűcs Ádám!

  A mai este egyik extra fellépője Puskás Peti volt, aki az Eurovíziós Dalfesztiválra írt dalát hozta el, a Csillagokat, amit szerintem fantasztikusan adott elő, minden érzelem és belső gondolat benne volt.

  Ezek után Tilláék ismét lezárták a szavazást, hogy megtudjuk, kik közül kell Falusi Mariannak kiválasztania a mai kiesőt. A két utolsó énekes nem más, mint: Réti Nóra és Szűcs Ádám!

  Falusi Mariann könnyek között hozta meg a döntését, de valamit mondania kellett, így ma este a műsortól Réti Nóra búcsúzott, így az új “Búcsúdal”, melyet Molnár Ferenc “Caramel” írt, neki szólt.

  Jövőhéten ismét Megasztár, tartsatok akkor is velünk!

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon