MENÜ
 • Még mindig nem fejtették meg a viktoriánus feladványt

  Látogatói segítségét kéri a múzeum.

  Először állította ki a leedsi Abbey House Múzeum egy különlegességét, mellyel a látogatóknak is dolga lehet – a viktoriánus korból származó reklám üzenetét ugyanis évek óta képtelenek megfejteni. Ez a fajta titkosírás akkoriban óriási divatnak örvendett, többek között Jane Austen hősnői is így kommunikáltak egymással titkos leveleikben.

  A gyönyörű hirdetés ugyanis piktogramként  vagyis szövegek és ikonok keverékeként van megírva – ami biztos, hogy a lottót hirdeti, melynek főnyereménye akkor 30.000 font, vagyis egymillió forint volt, de más díjak is voltak.

  A reklám olyannyira titokzatosra vette a figurát, hogy még az is titkosan van elrejtve, hogy egyáltalán hol lehetett  megvásárolni a nyerő szelvényeket.

  A posztert a múzeum kurátorai évek óta vizsgálják és nagy részét már meg is fejtették – volt, hogy egy jelen valóban évekig törték a fejüket- de a végén még mindig vannak homályos részek.

  Az intézmény munkatársai reménykednek benne, hogy így, hogy mindenki számára látható a feladvány, maguk a látogatók jönnek majd rá a titkokat fedő ikonok jelentésére.

  “Ez egy lottóhirdetés. Sok részét kell megfejtenie az embereknek. Néhányat már sikerült. Hamarosan végére érünk  kutatásnak!” – nyilatkozta az egyik munkatárs, Kitty Ross.

   

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon