MENÜ
 • Még mindig az Apple tarol a legnagyobbat

  Olyannyira hasít a cég, hogy eredményesebbek mint a konkurens Microsoft és Google együttvéve!

  A szokásoknak megfelelően az Apple közzétette az aktuális negyedév pénzügyi jelentését. Az eredményeknek az adott már jó előre nagy jelentőséget, hogy vajon sikerül-e megállítani a cég tavaly ősz óta tartó tőzsdei süllyedését, illetve hogy hogyan szerepel a cég egy olyan negyedévben, amikor nincs frissen megjelent iPhone, vagy éppen karácsonyi bevásárlási szezon, viszont nagyon erősek a konkurensek, például a Samsung.

  A cég az elmúlt három hónapot 43,6 milliárd dolláros forgalom mellett 9,5 milliárd dollárnyi tiszta nyereséggel zárta. Ez azt jelenti, hogy a cég nagyjából napi 100 millió dollár, azaz 23 milliárd forint profitot termel. Huh! Mielőtt beleszédülnénk azért tudni kell, hogy szinte minden adat csökkent a legutóbbi negyedévhez, és a tavalyi év hasonló időszakához képest is.

  Szokás szerint az iPhone eladásai pörgették legjobban a cég bevételszámlálóját, de a telefon eddigi dinamikus növekedése lassulni látszik. Az iPad viszont hasít, a tavalyi 12 millió darab után most 19,5 millióig futott fel az eladás. Momentán nagyon sokat elsősorban a kínai piac növekedésétől várnak, és az ott várhatóan meglóduló iPad Mini-eladásoktól. Tim Cook emellett homályos célzásokat tett arra, hogy ősszel izgalmas új termékkategóriák meghódítása, és óriási meglepetések várhatók az Apple-től. Hogy ezzel az okosórára vagy az Apple-tévére, esetleg mindkettőre célzott, nem tudni. Azt azonban látni, hogy az Apple pénzügyi téren jobban teljesített, mint a Microsoft és a Google együttvéve.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon