MENÜ
 • Még ebben az életben a Marson

  Miután a Curiosity sikeresen landolt a Marson, természetesen azonnal óriási érdeklődést hozott magával világszerte. Sokunkban felmerült a kérdés: mikor léphet ember a Marsra? Egy brit asztronauta szerint nem kell sokáig várnunk.

  Lord Rees kifejtette, hogy a NASA egyik fő célja amellett, hogy az élet jeleit kutassa a bolygón, hogy meghatározza, vajon alkalmas lehet-e szomszédunk egy esetleges földi élet kialakítására. A Times magazinnak adott interjúban sok érdekes kérdésre ad választ a szakértő.

  Ludlow szerint ez a szenzáció egy bizonyos “ember utáni kor” eljövetelének első lépése lehet. Mindazonáltal szerinte a Mars nem ad, és nem is adhat választ a Föld populációs és globális felmelegedéssel kapcsolatos jövőbeli félelmeire. Abban viszont nagy bizadalma van, hogy még ebben az életben ember sétálhat a bolygón.

  “Abban hiszek, sőt, bízom, hogy olyan emberek, akik már most is élnek, egyszer majd a Marson fognak sétálni. Sőt, egy vagy két évszázad múlva talán élhetnek is ott emberek, vagy esetleg némely asztroidán, ami igen messze van a Földtől.”

  Természetesen sokkal égetőbb kérdés is izgatja a közvéleményt, mégpedig, hogy vajon egyedül vagyunk-e az univerzumban. Erre reményeink szerint a Curiosity választ ad. És hogy kinek melyik válasz a megnyugtatóbb, mindenki döntse el saját szájíze szerint.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon