MENÜ
 • Még a zseniknél is okosabb a brit csodagyerek

  Hihetetlen! Kétezer másik jelentkezőt utasított maga mögé Shrindhi Pralash, aki ezennel Nagy-Britannia első gyermekgéniuszává vált. A 11 éves kislány ötévesen megtanult angolul és latinul, memóriája pedig páratlan.

  Az indiai születésű kislány egy angol zsenikereső műsor döntőjében tűnt fel. Vitázási képesség, logika, fejszámolás, helyesírás és általános műveltségi feladatok is szerepeltek a vetélkedő repertoárjában, a kérdésekkel még a felnőtteket is megizzasztották volna.

  A kislány az utolsó műsorban például helyesen sorolta fel egy 52 lapos, összekevert pakli kártya lapjainak sorrendjét, és még a betűzési versenyben is első lett, holott a kislány anyanyelve nem az angol, hanem a tamil, s mindössze három éve él szüleivel Angliában.

  Az újdonsült géniuszt egyáltalán nem erőltetik szülei a szerepébe, nem gyakoroltatják állandóan, egyszerűen csak hagyják, hogy Shrindhi szabadon művelődjön. A kislány a 12 éven aluliak kategóriájában a Scrabble nevű társasjáték világbajnoka, pedig mindössze hetente egy órát foglalkozik a szókirakóval. Háromévesen már felismerte kétszáz ország zászlaját, ötévesen pedig már folyékonyan beszélt angolul. Nagy-Britannia legokosabb gyermeke kicsit furcsa teremtés, de különleges képességei ellenére sok dologban ő is ugyanolyan, mint egy hétköznapi gyerek.

  “Ahogy látom, a győzelemért járó kupán helytelenül van írva a latin szöveg. Egyébként nem érzem magam különlegesnek, szerintem teljesen normális vagyok. Egy nap közgazdaságtant vagy etimológiát fogok tanulni, de szeretnék két Ferrarit is” – nyilatkozta a Daily Mailnek a kis zseni.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon