MENÜ
 • Még a piranhák között is létezik vegetáriánus faj

  Bár eddig félelmetes húsevő ragadozóként ismertük ezeket a halakat, most kiderült, hogy köztük is van kivétel, mégpedig a pusztán növénnyekkel táplálkozó piranha!

  Persze nem ez az első alkalom az elmúlt időben, hogy új állatfajra bukkantak. Hiszen négy év alatt legalább 258 új növény-, 84 hal-, 58 kétéltű-, 22 hüllő-, 18 madár- és 1 emlősfajt fedeztek fel az amazóniai őserdőben – közölte a Természetvédelmi Világalap.

  Az egyik legérdekesebb faj mégiscsak ez a vegetáriánus piranha, aminek tudományos neve Tometes camunani. A piranhákat ugyanis eddig éles fogazatukról és veszélyes harapásukról ismerhettük, a növényevő piranha pedig ehhez képest teljesen ártalmatlan hal.

  vegapiranha

  Sokkal aranyosabb, mint ragadozó társai

  A tudósok többek között ráakadtak még a titimajmokhoz tartozó doromboló majmokra, a körömnagyságú békákra és egy rendkívül félénk gyíkfajra.

  Ha érdekelnek a nem régiben felfedezett elképesztően érdekes állatok és kisebb élőlények, itt olvashatsz róluk bővebben. Persze van olyan állat, amit egyáltalán nem sikerült bekategorizálni, se elnevezni, meglehetősen furcsa kinézete miatt. Egyébként sajnálatos módon úgy tűnik, egyre több különleges állatfaj tűnik el bolygónkról.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon